Αγωγός ύδρευσης για την Αίγινα.

Στις 19 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η υποθαλάσσια πόντιση του αγωγού ύδρευσης που θα συνδέσει το νησί της Αίγινας απευθείας με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ και θα μειώσει πλέον τους προβληματισμούς που δημιουργούνται κυρίως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών που οι ανάγκες αυξάνονται λόγω τουρισμού.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου δείχνει ολοκλήρωση των 14 χιλιομέτρων αγωγού μέχρι το καλοκαίρι, με τη δεύτερη φάση της πόντισης να ξεκινάει στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο αγωγός έρχεται να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα ενός νησιού με ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση καθώς βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην Αττική και είναι προορισμός για εύκολες αποδράσεις ακόμα και τα σαββατοκύριακα για πολλούς Αθηναίους.

Το έργο αυτό, το οποίο είχε τελματώσει για πολλά χρόνια, θα παρέχει τη δυνατότητα στο νησί να έχει ποσοτική και ποιοτική επάρκεια νερού, καθώς πλέον θα υδροδοτείται από την ΕΥΔΑΠ και θα είναι το δεύτερο νησί μετά και τη Σαλαμίνα που έχει συνδεθεί και θα υδροδοτείται από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Κενά ασφαλείας στο website της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Cyberalert

Τη στιγμή που η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κάνει πολύ σωστά και ενημερώνει για το φαινόμενο των malware (κακόβουλο λογισμικό) που έχει αυξηθεί σε ανησυχητικά επίπεδα παγκοσμίως, σύμφωνα με την έρευνα του newsfeast.gr, δεν έχει πάρει όλα τα μέτρα για να προστατευτεί η ίδια από ενδεχόμενη κακόβουλη επίθεση. Και είναι σημαντικό να μείνουμε ενημερωμένοι, αρκεί να […]

mingma g k2 summit winter expedition 2021

Ιστορικό γεγονός: Πατήθηκε χειμώνα η κορυφή του Κ2

Η ομάδα που κατάφερε να πατήσει για πρώτη φορά στην ιστορία την κορυφή του Κ2 (επίσης γνωστό ως Τσογκόρι/Κοκίρ, Κέτσου/Κέτου και όρος Γκόντουιν-Όστεν) χειμώνα, κάτι που δεν έχει κατορθωθεί άλλη φορά, με πάρα πολλές προσπάθειες – όλες αποτυχημένες. Η ομάδα που το κατάφερε αποτελείται από 10 sherpas (ορεινός λαός του Νεπάλ και της Πολιτείας Σικίμ της Ινδίας) και […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):