Αβοκάντο: Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως καθημερινά

Avocado health diet tips

 

Τα ελληνικά αβοκάντο και ειδικά τα αβοκάντο της Κρήτης είναι πραγματικά αξεπέραστα σε ποιότητα και γεύση. Καταρχάς, και μόνο που είναι ελληνικά, με την έννοια της εντοπιότητας, καλό είναι να τα προτιμάμε. Όμως δεν υπάρχουν όλες τις εποχές του χρόνου.

Παρόλα αυτά στα super markets θα βρεις εισαγόμενα αβοκάντο κάθε εποχή. Κυρίως θα τα βρεις άγουρα. Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα για να ωριμάσουν γρήγορα. Κανένα κόλπο που να δοκίμασα δεν έπιασε. Ο μόνος τρόπος είναι να τα αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσουν. Πολλές φορές θα βρεις και ώριμα αβοκάντο στη διπλάσια τιμή των άγουρων. Αξίζει το κόστος να πάρεις ένα ώριμο, ώστε να το έχεις στη διάθεση σου όσο θα ωριμάζουν τα άγουρα.

Μην δοκιμάσεις το avocado άγουρο!

Δεν θα πάθεις κάτι αλλά αυτό που θα φας δεν θα σου αρέσει καθόλου και είναι κρίμα να το απορρίψεις τόσο γρήγορα.

 Ιπποκράτειος διατροφή και διατροφή Keto

Το αβοκάντο είναι βασική τροφή στην Κeto και στην Ιπποκράτειο διατροφή.

Avocado. Diet tips for everyday use. Αβοκάντο. Χρήσιμες συμβουλές διατροφής
Αβοκάντο ολόκληρο και αβοκάντο τεμαχισμένο. Credit: BraydenColeConner365
  • Οι διαιτολόγοι το συστήνουν με μέτρο καθώς έχει αρκετές θερμίδες όμως και να φας λίγο παραπάνω καθημερινά δεν πρόκειται να σε παχύνει.
  • Να θυμάσαι ότι το λίπος σαν του αβοκάντο παρασύρει το λίπος που θέλεις να φύγει από τα λιποκύτταρα σου όταν κάνεις διατροφή.

Έτσι κι αλλιώς καλό είναι να μην ακολουθείς διατροφές με χαμηλά λιπαρά. Θα ταλαιπωρηθεί ο οργανισμός σου χωρίς σημαντικά και μόνιμα αποτελέσματα.

Βαθμός Κορεσμού και αβοκαντο

Το αβοκάντο είναι τόσο πλούσιο σε βιταμίνες και φυτικές ίνες που έχει τον μεγαλύτερο βαθμό κορεσμού. Γεγονός που σημαίνει ότι μετά από ένα σνακ ή σαλάτα με αβοκάντο θα αργήσεις να πεινάσεις πάλι. Είναι ένα θαυμάσιο τρόφιμο που χρειάζεται να το βάλεις στη διατροφή σου όταν έχεις ορμονικές διαταραχές ή όταν μπαίνεις στην εμμηνόπαυση. Βοηθάει αποτελεσματικά και άμεσα τις ορμόνες να ισορροπήσουν.

 

Avocado cream and avocado mousse. Αβοκάντο κρέμα, αβοκάντο μους, αβοκάντο τοστ.
Αβοκάντο κρέμα/ μους για τοστ, σαλάτα ή συνοδευτικό. Credit: kitsaheartsgrievous

Μπορείς να το βάλεις στις σαλάτες σου, να το βάλεις -όπως στη φωτογραφία- πάνω σε μια φέτα ψωμί εσσαίων (από Φύτρο Σιταριού) και να μην πεινάσεις ξανά ή ακόμη να φτιάξεις γκουακαμόλε (Guacamole) ή και μους αβοκάντο με κακάο.

Αλμυρές ή γλυκιές συνταγές

Η ουδέτερη γεύση του σου επιτρέπει να το χρησιμοποιήσεις σε γλυκιές ή αλμυρές συνταγές. Ο αγαπημένος μου τρόπος είναι σκέτο με λίγο λεμόνι και λίγους ξηρούς καρπούς ή σε ένα energy healthy bowl!

Συντήρησε το αβοκάντο σου

Μπορείς να φυλάξεις τα αβοκάντο στο ψυγείο όταν ωριμάσουν. Οι ειδικοί λένε ότι είναι καλύτερο να μείνουν εκτός ψυγείου, όμως στο σπίτι μου βάζω τα ώριμα αβοκάντο στο ψυγείο και διατηρούνται μια χαρά. Για να μην μαυρίσει το αβοκάντο σου μπορείς να βάλεις λίγο λεμόνι εκεί που δεν έχει φλούδα. Όταν έχεις ένα ώριμο αβοκάντο μπορείς πολύ εύκολα να το καθαρίσεις. Η φλούδα θα βγει σχεδόν από μόνη της.

Μην πετάξεις το κουκούτσι από το αβοκάντο!

Θυμήσου να μην πετάξεις το κουκούτσι προτού να καταναλώσεις όλο το αβοκάντο. Το κουκούτσι είναι που θα κρατήσει το υπόλοιπο αβοκάντο σου φρέσκο και λαχταριστό.

Καθαρή αναπνοή και πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

  • Το αβοκάντο βοηθάει στην καθαρή αναπνοή καθώς καταπολεμά τα βακτήρια που βρίσκονται στο στομάχι χτυπώντας τα αίτια της δυσάρεστης αναπνοής από την πηγή τους.
  • Τα Ω3 που περιέχει μαζί με τις βιταμίνες C, Ε και Κ αλλά και το ποτάσιο (ηλεκτρολύτης που έχει την ιδιότητα να διατηρεί τα επίπεδα υγρών στο σώμα) βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στο να αναπνεύσει το συκώτι, στο να ρυθμίζονται από τα νεφρά τα υγρά του σώματος, να πέφτουν τα τριγλυκερίδια, η πίεση και η χοληστερόλη.
  • Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθούν στην πρόληψη κάθε εκφυλιστικής νόσου.
  • Βοηθάει στην απώλεια κιλών καθώς έχει τόνους από φυτικές ίνες.

Και τελικά θα δεις και το δέρμα σου να λάμπει. Δεν είναι τυχαίο που το δέρμα αναζητάει πλούσιες τροφές όπως το αβοκάντο και μαραζώνει με οτιδήποτε όξινο και επεξεργασμένο. Μια μάσκα προσώπου από αβοκάντο θα ηρεμήσει το ερεθισμένο δέρμα και θα θρέψει το ταλαιπωρημένο.

από την AvocadoLover Καίτη Φαρμάκη
επεξεργασία κειμένου NewsFeast.gr

Permalink: https://www.newsfeast.gr/blog/2021/03/08/avocado-mousse-avocado-health-dietips, Αβοκάντο Wiki: wikipedia.org/wiki/Αβοκάντο, Avocado health tip source: Anewlife.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

fondue-fountain-unique-shop-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις μία συσκευή Φοντύ σε Σχήμα Συντριβάνι

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (μία) συσκευή Φοντύ σε Σχήμα Συντριβάνι, κατάλληλη για επικάλυψη φρούτων και δημιουργία μοναδικών επιδορπίων, με διακόπτες που ελέγχουν την αυξομείωση της θερμοκρασίας του φοντύ. Διοργάνωση διαγωνισμού: Unique shop Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):