Γλυκό της ημέρας: Πως φτιάχνω σαντιγί σε 2′ χωρίς μίξερ

Sweet recipy for whipped cream from pastry chef without mixer by newsfeast

Η λύση για να φτιάξεις σπιτική σαντιγί για τον καφέ, το milkshake, το παγωτό, το σουφλέ ή για να γαρνίρεις ένα οποιοδήποτε κέρασμα, είναι εδώ. Και μάλιστα χωρίς την ταλαιπωρία του μίξερ και χωρίς να κουραστείς από το δυνατό χτύπημα στο χέρι σε ένα μπολ. Δες, λοιπόν, πως να φτιάξεις εύκολα κρέμα σαντιγί χωρίς μίξερ.

Εύκολος τρόπος για Σαντιγύ

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξεις κρέμα σαντιγί χωρίς τη χρήση του μίξερ, είναι να χρησιμοποιήσεις ένα βάζο με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς! Για να χτυπηθεί η κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ πρέπει η κρέμα να έχει 35% λιπαρά και να είναι παγωμένη στο ψυγείο.

  • Γεμίζεις το καθαρό στεγνό βάζο μέχρι τη μέση με την κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά.
  • Σφραγίζεις με το καπάκι και το χτυπάς όπως το Σέικερ (Shaker) με το χέρι.
  • Μετά από 2′ με 3′ (λεπτά) δεν θα πιστεύεις το αποτέλεσμα.

Με αυτό το τρόπο και χωρίς κόπο θα έχεις κάθε στιγμή κρέμα σαντιγί (Crème Chantilly) για να γαρνίρεις τα ροφήματα, τη φρουτοσαλάτα, το παγωτό ή τα γλυκά σου.

Γεύσεις στη σπιτική σου συνταγή

Μπορείς να προσθέσεις λίγη ζάχαρη άχνη, λικέρ ή βανίλια, στην σπιτική σου κρέμα σαντιγί (σαντιγύ). Μπορείς να δώσεις στην εύκολη συνταγή της δημιουργίας της σπιτικής σαντιγί σου ό,τι γεύση θέλεις ακόμα κι ό,τι χρώμα θέλεις προσθέτοντας, απλώς, χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Permalink: https://www.newsfeast.gr/blog/2021/03/09/sweet-of-the-day-whipped-cream-without-mixer, Wiki: Wiki/Creme_chantilly, Argiro.gr: Argiro.gr/recipe/krema-santigi/

 

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):