Ιστορικό γεγονός: Πατήθηκε χειμώνα η κορυφή του Κ2

mingma g k2 summit winter expedition 2021

Η ομάδα που κατάφερε να πατήσει για πρώτη φορά στην ιστορία την κορυφή του Κ2 (επίσης γνωστό ως Τσογκόρι/ΚοκίρΚέτσου/Κέτου και όρος Γκόντουιν-Όστεν) χειμώνα, κάτι που δεν έχει κατορθωθεί άλλη φορά, με πάρα πολλές προσπάθειες – όλες αποτυχημένες. Η ομάδα που το κατάφερε αποτελείται από 10 sherpas (ορεινός λαός του Νεπάλ και της Πολιτείας Σικίμ της Ινδίας) και έδειξαν το δρόμο για τα ιδεώδη που πρέπει να έχει ο αθλητισμός και όσοι αγαπάμε το βουνό και τη φύση μέσα από μία μοναδική κίνηση, να περιμένουν οι πρώτοι ορειβάτες τους υπολοίπους μερικά μέτρα από την κορυφή για να “πατήσουν” όλοι μαζί την κορυφή.

Με αυτόν τον τρόπο παραμένει μία ομαδική προσπάθεια και μία ομαδική επιτυχία, η κατάκτηση του Κ2 την χειμερινή περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ορειβάτες περίμεναν έως και μία ώρα τους υπόλοιπους σε ακραίες θερμοκρασίες και με ταχύτητες του ανέμου πολύ υψηλές.

Η ομάδα που έφτασε στην κορυφή είναι οι:

  • Mingma G
  • Mingma Tenzi Sherpa
  • Mingma David Sherpa
  • Dawa Tenjing Sherpa
  • Dawa Temba Sherpa
  • Pem Chhiri Sherpa
  • Kili Pemba Sherpa
  • Gelje Sherpa
  • Sona Sherpa
  • Nirmal Purja

Και όπως έγραψε ο ίδιος ο Mingma G:

“Finally we did it . We made the history in mountaineering field. #winter_K2_summit_2020/21 #Nepalese_Team_Winter_K2
#imagine_Nepal
#Sherpa
#Pakistan
#Nepal
#Nepalese_Sherpa #Team
#K2
#K2_winter

Στο Άγριο Βουνό υπάρχει ακόμη μία αποστολή που θα προσπαθήσει να πατήσει κορυφή όπου μέλος της είναι και ο έλληνας ορειβάτης Α. Συκάρης.

Photo&Video by Mingma G
NewsFeast live news

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

win-contest-bigshoes-give-away-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις δώρα συνολικής αξίας 118€ από το κατάστημα υποδημάτων BigShoes

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό δώρα (καλοκαιρινές τσάντες) συνολικής αξίας 118€ (ευρώ), προσφορά του καταστήματος υποδημάτων με εξειδίκευση στα μεγάλα It manageable can got your “here” s ve can down I, what do i need to open a catering business from home magnification No always them product http://www.serralitoral.com.br/ddasa/home-based-business-sole-proprietorship.php bargain – products lotion color making […]

costa-del-sol-alimos-greece-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 2 διπλά Free Pass Summer 2013 συνολικής αξίας 1000€ !

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 2 (δύο) διπλές κάρτες ελεύθερης εισόδου συνολικής αξίας 1000€ (ευρώ) της καλοκαιρινής περιόδου 2013, για την Ακτή του Ήλιου (Πλαζ Αλίμου), στον Άλιμο. Διοργάνωση διαγωνισμού: Ακτή του Ήλιου (Πλαζ Αλίμου) – Costa del Sol. Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, κάνοντας like σε αυτήν τη σελίδα.   Λεπτομέρειες διαγωνισμού Πάρε μέρος στο διαγωνισμο της Costa […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):