Γλυκό της Ημέρας: Ανάποδη νηστίσιμη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, αυγά και ζάχαρη !

Η σημερινή συνταγή για το Γλυκό της Ημέρας είναι μια υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή για ανάποδη νηστίσιμη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, αυγά και ζάχαρη! Ετοιμάστε την εύκολα και καταπλήξτε τους μικρούς μας φίλους! Καλή σας απόλαυση!

Sweet Day: Upside down apple pie fasting without butter, eggs and sugar!


Η σημερινή συνταγή για το Γλυκό της Ημέρας είναι μια υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή για ανάποδη νηστίσιμη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, αυγά και ζάχαρη! Ετοιμάστε την εύκολα και καταπλήξτε τους μικρούς μας φίλους! Καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • 4 μήλα
  • 100γρ μέλι
  • 350γρ σταφίδες
  • 150ml σπορέλαιο300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100ml χυμός πορτοκάλι
  • 3κγ Baking Powder
  • 2κγ κανέλα
  • 1 βανίλια

Οδηγίες

  1. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε 250ml ζεστό νερό για μισή ώρα και μετά τις χτυπάμε στο Multi-mayo της Kenwood μέχρι να λιώσουν τελείως.
  2. Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και πετάμε το φλοιό και τυχόν κοτσάνια.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Διπλώνουμε αρκετές φορές ένα φύλλο λαδόκολλας, μετράμε την ακτίνα μιας φόρμας κεικ με αποσπώμενο πάτο και κόβουμε τη λαδόκολλα με ψαλίδι. Έτσι έχουμε ένα στρογγυλό φύλο και το στρώνουμε στη φόρμα για να μη κολλήσουν τα μήλα στο ψήσιμο.
  4. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες και τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι για 8 -10 λεπτά μαζί με το μέλι και τη μισή κανέλα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το K-mix της Kenwood το πολτό σταφίδας με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη κανέλα, το Baking Powder, τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να δέσει μια σφιχτή ζύμη.
  6. Στρώνουμε στη φόρμα τα μαγειρεμένα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους, προσθέτουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.

    Καλή επιτυχία

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

summer-tips

Παγώστε το ποτό σας σε 2 μόλις λεπτά τις καυτές μέρες του καλοκαιριού [video]

Το καλοκαίρι είναι καυτό και η ανάγκη για κρύα ροφήματα ακόμη πιο μεγάλη. Δείτε λοιπόν, πως μπορείτε να παγώσετε το ποτό σας σε 2 (δύο) μόλις λεπτά, τις πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού και απολαύστε τα δροσιστικά σας ροφήματα πιο δροσερά από ποτέ! Δείτε το βίντεο (Είναι στα αγγλικά)  

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):