Γλυκό της Ημέρας: Τάρτα διπλής σοκολάτας και καραμέλας

Sweet of the Day Double chocolate caramel tart

Τώρα με τις καραντίνα, όλοι αποζητούμε μια γλυκιά νότα στην καθημερινότητά μας. Την πιο ιδανική λύση μας την χάρισε με ένα σοκολατένιο γλυκό σκέτη αμαρτία ο σεφ Άκης Πετρετζίκης. Φτιάξτε μαζί μας την πιο απολαυστική Τάρτα διπλής σοκολάτας και καραμέλας. Ναι, σωστά διαβάσατε ΔΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ. Καλή απόλαυση.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  1. Αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  3. Βουτυρώνουμε μια ορθογώνια ταρτιέρα 20×30 εκ. και στρώνουμε τη ζύμη.
  4. Την ψήνουμε για 25 λεπτά έχοντας τοποθετήσει στην επιφάνειά της μια μεμβράνη, πάνω στην οποία έχουμε απλώσει ρύζι ή όσπρια για βάρος (για να μη φουσκώσει η ζύμη).
  5. Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι ή τα όσπρια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να χρυσαφίσει (το ρύζι ή τα όσπρια που έχουμε χρησιμοποιήσει για βάρος δεν μπορούμε να τα μαγειρέψουμε. Τα χρησιμοποιούμε ξανά μόνο ως βάρος για τις τάρτες).
  6. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα για 20 λεπτά.
  7. Απλώνουμε στην επιφάνειά της το dulce de leche και ρίχνουμε το αλάτι.

Για την επικάλυψη

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 λεπτό. Εάν δεν έχει λιώσει εντελώς η κουβερτούρα, ανακατεύουμε το μείγμα, και βάζουμε ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τους επιπλέον κρόκους και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα δύο μείγματα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα, πάνω από την καραμέλα.
  • Περιχύνουμε τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα, και δημιουργούμε σχήματα με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα για 20 λεπτά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε με το dulce de leche, σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτού, και περιχύνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
Permalink: https://www.newsfeast.gr/blog/2021/02/12/sweet-of-the-day-double-chocolate-caramel-tart, Source: Akispetretzikis.com/

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Γαλατόπιτα Μάνης του Άκη Πετρετζίκη

Γλυκό της ημέρας: Γαλατόπιτα Μάνης του Άκη

Φτιάξε για γλυκό της ημέρας, εύκολη, γρήγορη, αφράτη και πεντανόστιμη παραδοσιακή γαλατόπιτα Μάνης, με τις οδηγίες του Άκη Πεντζίκη. Η συνταγή του γίνεται σε 45′ (χρόνος εκτέλεσης), ο χρόνος αναμονής είναι περίπου μία ώρα, καθώς και ο χρόνος ψησίματος είναι επίσης μία ώρα. Η συνταγή που ανήκει στη χορτοφαγική διατροφή, θα μας δώσει περίπου 10 […]

petros-kostopoulos-chief-creative-officer-newsfeast

Ο Πέτρος Κωστόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Creative Officer στην εταιρία Δάφνη Επικοινωνίες

Νέο ξεκίνημα για τον Πέτρο Κωστόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Creative Officer στην εταιρία Δάφνη Επικοινωνίες, μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις στην εταιρεία ΙΜΑΚΟ. Ο πρώην εκδότης κάνει το καινούργιο επαγγελματικό του βήμα σε έναν χώρο που γνωρίζει πολύ καλά. Αφού είδα το «παιδί» μου να πεθαίνει, άκουσα όσα δεν έχει ακούσει κανένας άλλος από […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):