Γλυκό της Ημέρας: Ντόνατ κανέλα – πορτοκάλι, στο φούρνο

Το σημερινό γλυκό της Ημέρας είναι αφράτα, μυρωδάτα και πολύ ελκυστικά ντόνατ φούρνου! Θα τα έχετε έτοιμα σε λιγότερο από 30 λεπτά, χωρίς μίξερ. Δώστε τα στα παιδιά σας ως ένα υγιεινό σνακ και καταναλώστε τα και εσείς όλες τις ώρες της ημέρας.

Sweet of the Day: Donuts Cinnamon - orange, oven

Το σημερινό γλυκό της Ημέρας είναι αφράτα, μυρωδάτα και πολύ ελκυστικά ντόνατ φούρνου! Θα τα έχετε έτοιμα σε λιγότερο από 30 λεπτά, χωρίς μίξερ. Μπορείτε να ετοιμάσετε αυτά τα υπέροχα ντόνατ κανέλας, πολύ γρήγορα και να τα φάτε χωρίς τύψεις διότι δεν περιέχουν τρανς λιπαρά, ούτε είναι τηγανητά. Δώστε τα στα παιδιά σας ως ένα υγιεινό σνακ και καταναλώστε τα και εσείς όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά:

  • 150 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα κίτρινο για ζυμωτό ψωμί)
  • 100 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
  • 50- 70 γρ ζάχαρη καρύδας
  • 12 γρ  – 1 γεμάτη κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϊλάνης)
  • 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
  • μια τσιμπιά τριμμένο μπαχάρι
  • μια τσιμπιά τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 120 γρ λάδι καρύδας λιωμένο
  • 130 γρ χυμό από πορτοκάλι
  • 2 κ.γ baking powder
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

Εκτέλεση:

Ακολουθήστε τα βήματα:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι
    Sweet of the Day: Donuts Cinnamon - orange, oven

  3. Αν έχουμε φόρμα για ντόνατ την χρησιμοποιούμε. Εναλλακτικά, είτε κάνουμε την παρακάτω κατασκευή, είτε χρησιμοποιούμε καραμελόχαρτα και φόρμα για μάφιν.

  4. Ψήνουμε τα ντόνατ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 12-14 λεπτά. Τα μάφιν θέλουν 3-4 λεπτά περισσότερο

Tips:

  • Αν δε σας αρέσει το πορτοκάλι μην προσθέσετε το ξύσμα. Οι περισσότεροι που δοκίμασαν τα ντόνατ μου έκαναν αυτή την παρατήρηση

Sweet of the Day: Donuts Cinnamon - orange, oven

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Συνταγή Ημέρας: Στριφτή πίτα με φέτα

Μια υπέροχη παραλλαγή της παραδοσιακής τυρόπιτας με φέτα. Η μαλακή και ζουμερή ζύμη της θα σας εντυπωσιάσει. Μπορείτε να την κάνετε για πρωινό ή για το βράδυ. Ακόμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψωμί σε ένα γεύμα με την τυρόπιτα αφού δεν είναι καθόλου «βαρετή» η γεύση της. 

Romane Papiska the Gypsy cabbage rice

Συνταγή της Ημέρας: Παπίσκα – Τσιγγάνικο λαχανόρυζο

Το λαχανόρυζο που μας ετοίμασε η κα. Διονυσία Δημητρίου έχει κόκκινη πιπεριά, μαϊντανό, καρότο και γίνεται όσο πικάντικο αντέχει ο καθένας. Μία ακόμη παρακαταθήκη της πολίτικης κουζίνας που οι Έλληνες Ρομά της Πόλης ενσωμάτωσαν στην κουζίνα τους, εμπλουτίζοντάς τη με τα αγαπημένα τους καυτερά μπαχαρικά. Με μια ματιά η συνταγή Παπίσκα Μερίδες: 4-6 Προετοιμασία: 20′ + […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):