- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 6 κ.σ. πάστα ελιάς
- 400 γρ. μοτσαρέλα
- 250 γρ. λιαστές ντομάτες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
- λίγος βασιλικός
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Στη συνέχεια, αλείφουμε με το κουτάλι την επιφάνεια της τάρτας με την πάστα ελιάς. Απλώνουμε τη μοτσαρέλα και από πάνω τοποθετούμε τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.
Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 περίπου λεπτά.