Ψυχολογία: Σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου δεν οδηγεί πουθενά!

Ψυχολογία: Σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου δεν οδηγεί πουθενά!

psychology-signs-showing-relationship-leading-nowhere

Οι σχέσεις περνούν από διάφορες διακυμάνσεις και περιπέτειες. Και σίγουρα μπορούν να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια για να ζήσει το ζευγάρι ευτυχισμένα. Πολλές φορές όμως λείπει ένα βασικό στοιχείο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που είναι η πρόθεση και από τους δύο. Και όταν λείπει η πρόθεση πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο για να αποχαιρετίσεις μια σχέση. Πριν όμως κάνεις κάποια κίνηση προσπάθησε να αναγνωρίσεις τα σημάδια:

Δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη
Η εμπιστοσύνη είναι η βάση για μια σχέση κι αν χαθεί και δεν υπάρχει καμία διάθεση για να την ξαναχτίσετε μαζί τότε είναι δύσκολα τα πράγματα.

Συνειδητοποιείς ότι έχετε διαφορετικές αρχές και στόχους
Όλοι έχουμε τα όνειρά μας, τις αρχές και τους στόχους μας. Σε μια σχέση όμως αυτά πρέπει να συμβαδίζουν. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε τα ίδια όνειρα αλλά να συμφωνείτε με τους στόχους του άλλου και να τους στηρίζετε. Να δέχεστε τις αρχές του και να συμβαδίζετε με αυτές επειδή νιώθετε κι εσείς το ίδιο.


loading...

Δεν κάνετε σχέδια μαζί
Μια σχέση για να προχωρήσει και να είναι πετυχημένη χρειάζεται δημιουργία. Εάν δεν υπάρχουν σχέδια για το κοινό σας μέλλον αυτό βάζει αμέσως ένα τοίχο και μια ημερομηνία λήξης. Και το χειρότερο είναι ότι ο ένας θα γίνεται εμπόδιο στα σχέδια του άλλου εφόσον δεν είναι κοινά.

Δεν περνάτε πλέον καλά.
Το παιχνίδι, το γέλιο, η καλοπέραση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια σχέση. Εάν πλέον δεν περνάς καλά στη σχέση σου ή έχει σταματήσει το σεξ και θα προτιμούσες να είσαι κάπου αλλού ή διαπιστώνεις ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και στον άλλον, η μιζέρια αργά η γρήγορα θα χτυπήσει την πόρτα σου.

Φαντάζεσαι τη ζωή σου με κάποιον άλλον.
Το να φαντάζεσαι τη ζωή σου με κάποιον άλλον παρά με τον τωρινό σου σύντροφο, είναι ένα μεγάλο σημάδι ότι έχεις αρχίσει να παραιτείσαι συναισθηματικά από τη σχέση. Εάν νιώθεις ότι δε θες να υπάρχεις μέσα σε αυτήν τη σχέση ενώ βλέπεις στη φαντασία σου ότι μοιράζεσαι τη ζωή σου με κάποιον άλλον τότε κάνε ένα βήμα για να ζήσεις αυτά που ονειρεύεσαι.

src src src

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):