T.E.I. Ηπείρου: 5.000 στους 6.000 φοιτητές του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας δεν πήραν πτυχίο!

tei-epirus-students-qualifications-diploma

tei-epirus-students-qualifications-diploma

Είναι από τα απίστευτα, που, όμως, έχουν συμβεί στην πραγματικότητα! Από τους 6.000 (έξι χιλιάδες) φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, του παραρτήματος Ηγουμενίτσας, οι 5.000 (πέντε χιλιάδες) περίπου δεν κατάφεραν να πάρουν πτυχίο. Ελάχιστοι, δηλαδή, έλαβαν πτυχίο από τα 3 (τρία) τμήματα.
Τώρα έχει μείνει ουσιαστικά 1 (ένα) τμήμα, αυτό των ξένων γλωσσών, στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας.
Είναι απογοητευτική η κατάσταση. Τι οδήγησε αλήθεια σ’ αυτό το χάλι; Προφανώς τα οικονομικά προβλήματα, καθώς πολλές οικογένειες δεν μπορούσαν να συντηρήσουν τα παιδιά τους. Αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα που στέλνει αδιάφορους νέους, με χαμηλή βαθμολογία, σε διάφορα τμήματα ανά την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Αρχαία Ελλάδα: Δείτε τι έτρωγαν οι άνθρωποι στα χρόνια του Μίνωα

Αποτυπωμένα στις πινακίδες της Γραμμικής Γραφής Β’ την οποία χρησιμοποιούσαν κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο για να αποδώσουν την ελληνική γλώσσα που μιλιόταν τότε, τα φυτά, οι καρποί και τα βότανα δεν προορίζονταν μονάχα για τροφή. Αιώνες πριν τον Ιπποκράτη, που έλεγε πως η τροφή μας είναι το φάρμακό μας, οι γιατροί, επίσημοι και ανεπίσημοι της μινωικής Κρήτης και της μυκηναϊκής Ελλάδας τα χρησιμοποιούσαν και για θεραπευτικούς σκοπούς.

Πως έβλεπαν τη γη το 1492; Αυτή είναι η παλαιότερη υδρόγειος του κόσμου

Είναι γνωστή και ως «Erdapfel», που σημαίνει «γεώμηλο», δηλαδή «πατάτα», και θεωρείται η παλαιότερη υδρόγειος του κόσμου που έχει βρεθεί ποτέ. Η υδρόγειος που χρονολογείται το 1492, δείχνει την Γη από τα χρόνια της Αρχαίας Ελλάδας θεωρείται ότι δημιουργήθηκε από τον Γερμανό, Martin Behaim, ο οποίος ήταν γνωστός γεωγράφος, ναυτικός, έμπορας και φιλόσοφος.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):