Πρότυπο για τον ένα στους πέντε Βούλγαρους η ζωή των αρχαίων Ελλήνων

ancient-greek-market-school-life-preferred-by-bulgarians

ancient-greek-market-school-life-preferred-by-bulgarians

Ένας στους πέντε (1/5) Βούλγαρους πολίτες προτιμά τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων κι ένας στους δέκα (1/10) τη ζωή των ανθρώπων των σπηλαίων, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Σύγχρονης Πολιτικής, που διεξήχθη το διάστημα από 6 έως 13 Δεκεμβρίου, με στόχο να δείξει εάν οι πολίτες της βαλκανικής αυτής χώρας είναι ευχαριστημένοι από τη ζωή τους.

Όπως δήλωσε ο κοινωνικός αναλυτής Ιλία Τζιαμπάζοφ, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι ενδεικτικά των προσδοκιών των πολιτών από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Ποσοστό 30% (τριάντα της εκατό) των ερωτηθέντων δήλωσαν ακόμη πως θα προτιμούσαν τη ζωή των ευγενών του Μεσαίωνα, ενώ ακολουθούν σε προτιμήσεις η ζωή των Γερμανών γραφέων του 19ου αιώνα και των Γάλλων αγροτών του 20ού αιώνα.

Στην ερώτηση εάν θα άλλαζαν τη ζωή τους για κάποια άλλη ζωή στο παρελθόν, το 10,4% απάντησε πως θα προτιμούσε να ζήσει σε 1 (ένα) απομονωμένο νησί, τοποθέτηση τυπική για τους κατοίκων των αστικών κέντρων.

src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Αρχαία Ελλάδα: Δρύοπες, μία πανάρχαια προελληνική φυλή

Οι Δρύοπες ήταν μία πανάρχαια προελληνική φυλή που κατοικούσε στην Aρχαία Ελλάδα. Αρχικά κατοικούσαν στην περιοχή ανάμεσα στα βουνά Οίτη και Παρνασσός, μία άγονη γη που ήταν γνωστή ως Δρυοπίς. Πιστευόταν ότι σχετίζονταν με τους Λέλεγες, και είχαν χαρακτηρισθεί ως φυλή ληστών.

Διαγωνισμός για να κερδίσεις ένα σακίδιο από το Manitu Bags

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό ένα navy look Manitu σακίδιο που θα γυρίσετε μαζί όλες τις παραλίες! Διοργάνωση διαγωνισμού: Manitu Bags (manitu.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):