Νηστίσιμο Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η σημερινή «Συνταγή της Ημέρας» είναι μια υπέροχη, συνταγή για νηστίσιμο τσουρέκι χωρίς αυγά, γεμιστό με σοκολάτα! Μπορεί η νηστεία να πέρασε αλλά η διατρόφή για το καλοκαίρι συνεχίζετε! Καλή σας επιτυχία!

Η σημερινή «Συνταγή της Ημέρας» είναι μια υπέροχη, συνταγή για νηστίσιμο τσουρέκι χωρίς αυγά, γεμιστό με σοκολάτα! Μπορεί η νηστεία να πέρασε αλλά η διατρόφή για το καλοκαίρι συνεχίζετε! Καλή σας επιτυχία!

Υλικά Συνταγής

  • 2 κύβους νωπή μαγιά 2×25 γρ.
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. χλιαρό νερό
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. φρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 130 γρ. φυτικό μαγειρικό λίπος
  • 1 κ.γλ. μαχλέπι
  • ½ κ.γλ. μαστίχα
  • 600 γρ. αλεύρι 70% για τσουρέκι

Για την γέμιση

  • 150 γρ. ξύσμα σοκολάτας
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού (ακέρωτο)
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γλ. κανέλα

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε το νηστίσιμο τσουρέκι χωρίς αυγά, ενεργοποιώντας πρώτα τη μαγιά. Τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και ρίχνουμε το νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  2. Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά, να κάνει φυσαλίδες στην επιφάνεια.
  3. Λιώνουμε το φυτικό μαγειρικό λίπος και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  4. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το φυτικό μαγειρικό λίπος, το χυμό, το μαχλέπι, τη μαστίχα και την ενεργοποιημένη μαγιά. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά δυνατά. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και βουτυράτη.
  5. Την βάζουμε σε μπολ. Την σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να σταθεί και να τριπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Την ξεφουσκώνουμε. Την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο 40Χ15 και πασπαλίζουμε γέμιση. Την κάνουμε ρολό και το στρίβουμε. Φτιάχνουμε και τα άλλα 2 φυτίλια. Τα πλέκουμε σε κοτσίδα. Φυλακίζουμε τις ενώσεις από κάτω, στις άκρες. Το βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε, καλύτερα μέσα στον φούρνο, να μην ξεραίνεται, για περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς C για 35 λεπτά περίπου, να ροδίσει και να φουσκώσει. Μόλις το βγάλουμε αλείφουμε με λίγο φυτικό μαγειρικό λίπος να γυαλίζει ή το βουτάμε σε κουβερτούρα.
  8. Βγάζουμε ένα μεγάλο τσουρέκι.

src: argiro

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

electricity-generation-pavegen-energy-harvesting-systems

Λαστιχένια πλακάκια παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από τα βήματα των πεζών

Ηλεκτρική ενέργεια με τα πόδια τους θα παράγουν αυτό το καλοκαίρι οι επισκέπτες του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Ευρώπης. Σε αυτό θα βοηθήσουν 20 (είκοσι) λαστιχένια πλακάκια που θα τοποθετηθούν σε 1 (έναν) από τους διαδρόμους περιπάτου του εμπορικού κέντρου Westfield Stratford στο ανατολικό Λονδίνο. Τα πλακάκια φυσικά δεν είναι διακοσμητικά. Έχουν σχεδιαστεί για να συλλέγουν την κινητική […]

Plato-uprooted-olive-tree-firewood-fireplace

Ξερίζωσαν την ελιά του Πλάτωνα και την έκαναν καυσόξυλα για το τζάκι!

Άφωνος μένει όποιος  πληροφορείται ότι άγνωστοι ξερίζωσαν τα απομεινάρια της ελιάς του Πλάτωνα στην Ιερά οδό, για να τα χρησιμοποιήσουν ως καυσόξυλα!  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ήταν πάνω από 2 (δύο) άτομα, καθώς ο κορμός που ξεριζώθηκε ήταν μεγάλος και πολύ βαρύς. Οι μαρτυρίες σχετικά με το ποιοι κρύβονται από πίσω ποικίλουν. Κάτοικοι της περιοχής […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):