Συνταγή της Ημέρας: Σπιτική ζύμη κουρού για πίτες με ελαιόλαδο

Συνταγή της Ημέρας: Σπιτική ζύμη κουρού για πίτες με ελαιόλαδο

Recipe Day Homemade kourou dough pies olive oil

Η σημερινή «Συνταγή της Ημέρας» είναι μια υπέροχη, συνταγή για σπιτική ζύμη κουρού για πίτες με ελαιόλαδο! Ετοιμάστε εύκολα τη σπιτική ζύμη κουρού για λαχταριστές ελαιόλαδο! Καλή σας όρεξη!

Αεροπορικά Εισιτήρια! Δες την καλύτερη τιμή από Ελλάδα

loading...

Υλικά

    • 800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 40 γρ μαγιά νωπή
    • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
    • 2 κουτ. γλυκού baking powder
    • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα στο οποίο προηγουμένως έχουμε προσθέσει και τη ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε αναμίξει το αλάτι και το baking powder.
  3. Ζυμώνουμε καλά ώστε να πάρουμε μια αφράτη και ομοιογενή ζύμη.
  4. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 20-30 λεπτά να διπλασιαστεί προτού τη χρησιμοποιήσουμε.
  5. Όταν τη χρησιμοποιήσουμε για πίτες ή πιτάκια, την αφήνουμε και πάλι 10-20 λεπτά ώστε να ξαναφουσκώσει προτού την αλείψουμε με αυγό και την ψήσουμε.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):