ΠΡΟΣΟΧΗ: Επικίνδυνη απάτη μέσω Gmail

Οι χρήστες Windows και Android στοχοποιούνται συχνά από χάκερ, όπως και η υπηρεσία Gmail της Google συχνά γίνεται στόχος phising επιθέσεων. Μια νέα απάτη έκανε την εμφάνισή της και πιθανόν είναι η πιο καλά εκτελεσμένη των τελευταίων ετών. Η επίθεση αυτή αποσκοπεί στην υποκλοπή στοιχείων των Google λογαριασμών σας.

Caution: Risk of fraud through Gmail

Οι χρήστες Windows και Android στοχοποιούνται συχνά από χάκερ εξαιτίας των περισσοτέρων πιθανοτήτων να πετύχει η επίθεσή εναντίον τους, εν αντιθέσει με τους χρήστες macOS. Για τον ίδιο λόγο η υπηρεσία Gmail της Google συχνά γίνεται στόχος phising επιθέσεων (σημ: επιθέσεις που έχουν στόχο την υποκλοπή στοιχείων).

Νέα απάτη για την υποκλοπή στοιχείων των Google λογαριασμών σας

Μια νέα απάτη έκανε την εμφάνισή της και πιθανόν είναι η πιο καλά εκτελεσμένη των τελευταίων ετών. Η επίθεση αυτή αποσκοπεί στην υποκλοπή στοιχείων των Google λογαριασμών σας.
Caution: Risk of fraud through Gmail
Φαινομενικά ο σχεδιασμός είναι πανομοιότυπος με αυτόν των email της Google!

Εν συντομία, η απάτη στοχοποιεί χρήστες Gmail που αποκτούν πρόσβαση στο email τους μέσω web browser.

Πανομοιότυπο εικαστικό περιβάλλον Google

Απεικονίζει επ’ ακριβώς το εικαστικό περιβάλλον της Google όταν υπάρχει συνημμένο κάποιο αρχείο Word ή PDF, ενώ εκεί που εμφανίζεται το αρχείο, υπάρχει μια εικόνα, που φαίνεται σαν τη φόρμα του Gmail.

Με λίγα λόγια, εμφανισιακά είναι πανομοιότυπο, αλλά η σελίδα στην οποία οδηγεί δεν φιλοξενείται από τους σέρβερ της Google.

Αντ’ αυτού αποτελεί μια αναπαραγωγή της σελίδας sign-in της Google, η οποία υποκλέπτει τα στοιχεία των χρηστών, όταν αυτοί τα εισάγουν. Στη συνέχεια, οι απατεώνες χρησιμοποιούν τα στοιχεία για να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό Google του χρήστη.

Μεγάλη προσοχή όταν δίνετε τα στοιχεία σας

Η σχεδόν πανομοιότυπη εμφανισιακά σελίδα κάνει την απάτη τόσο επικίνδυνη. Για την ακρίβεια, ο μόνος τρόπος για να εντοπίσει κάποιος ότι πρόκειται για απάτη, είναι να παρατηρήσει το url (διεύθυνση), στο οποίο οδηγεί η σελίδα αυτή, όταν πατηθεί το ψεύτικο συνημμένο.

Η ψεύτικη διεύθυνση ξεκινά με «data:text/htyml», αντί για «https:», όπως θα έπρεπε. Αυτό συμβαίνει διότι η ψεύτικη σελίδα δεν φιλοξενείται σε ασφαλή server.

Κατά συνέπεια, χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε όλα τα email που δέχεστε και ακόμα μεγαλύτερη, όταν πρόκειται να δώσετε τα στοιχεία σας.

src: Παύλος Κρούστης, zougla.gr/technology/world-of-tech/article/prosoxi-epikindini-apati-meso-gmail

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

win-smartphone-LG-Optimus-G-techblog-giveaway

Διαγωνισμός Techblog για να Κερδίσεις ένα smartphone LG Optimus G

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) smartphone LG Optimus G, με την υψηλή ποιότητα κατασκευής από γυαλί, οθόνη 4.7″ (ιντσών) τεχνολογίας True HD IPS Plus, τετραπύρηνο επεξεργαστή 13.1 MP, μνήμη RAM 2 GB και λειτουργίες QSlide για ταυτόχρονη χρήση 2 (δύο) εφαρμογών! Διοργάνωση διαγωνισμού: Techblog (Techblog.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τρίτη […]

Πανεύκολο κόλπο και θα καθαρίσετε βουλωμένους σωλήνες μέσα σε 2 λεπτά

Ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που μπορούν να εμφανιστούν σε ένα νοικοκυριό είναι οι φραγμένες υδρορροές. Συνήθως για να λυθεί αυτό το πρόβλημα χρειάζεται αρκετός χρόνος και προσπάθεια. Ευτυχώς για σας, σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε μια εξαιρετική λύση που πρόκειται να σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημα σας γρήγορα και αποτελεσματικά!

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):