- 700 γρ αρακά
- 100 γρ κινόα λευκή
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 μεγάλο πράσο (χρησιμοποίησα 2 μέτρια βιολογικά)
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 μεγάλο καρότο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 400 ml χυμό ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο κύμινο και κάρυ
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα λαχανικά μας. Το κρεμμύδι σε μέτρια καρέ. Το πράσο πρώτα κατά μήκος και μετά σε μισές ροδέλες και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Τοποθετούμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά, αλάτι, τα μπαχαρικά, τη δάφνη και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς
- Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τον αρακά, τη ντομάτα και βραστό νερό. Μετά από 15 λεπτά κόβουμε τις πιπεριές και τα καρότα σε μικρά καρέ και τα προσθέτουμε και αυτά στον αρακά
- Τοποθετούμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό για 2-3 λεπτά. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη ώστε να μην πικρίζει. Την προσθέτουμε στον αρακά και μαγειρεύουμε 15 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε αλάτι και βραστό νερό αν χρειάζεται. Σερβίρουμε ραντίζοντας με ελαιόλαδο και με χυμό λεμονιού