Γλυκό της ημέρας: Μους σοκολάτας με κονιάκ

Συνταγή για μους σοκολάτας με κονιάκ!

Υλικά Συνταγής:

  • 110 γρ. κουβερτούρα
  • 3 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μπολ τοποθετημένο πάνω σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει, χωρίς να ακουμπάει ο πάτος του μπολ στο νερό) ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει και την ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Με μίξερ χειρός, στην υψηλή ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού μέχρι να γίνουν απαλή μαρέγκα και να σχηματιστούν λαμπερές απαλές κορυφές.

Σε άλλο μπολ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, χτυπώντας παράλληλα. Προσθέτουμε σιγά σιγά και τη μαρέγκα. Στο τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε δύο γυάλινα μπολ και βάζουμε τις μους στο ψυγείο να σταθούν για 2 ώρες. Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα (προαιρετικά).

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

10 foods eliminate belly fat

Υγεία: Πρωταθλητές οι Έλληνες στην έλλειψη βιταμίνης D

Και ενώ η Άνοιξη και οι ηλιόλουστες ημέρες της έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, διάφορες μελέτες των τελευταίων χρόνων δείχνουν πως οι Έλληνες, περισσότερο ίσως από κάθε άλλο Ευρωπαίο, πάσχουν από έλλειψη βιταμίνης D, η οποία διαδραματίζει πολλαπλούς ρόλους στην προάσπιση της υγείας και της καλής λειτουργίας του οργανισμού μας.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):