Κρόνος: Βρήκαν ζωή οι επιστήμονες της διαστημικής υπηρεσίας NASA;

people-space-right-now-nasa
O δορυφόρος του Κρόνου, Εγκέλαδος.

Η ύπαρξη άλλης μορφής ζωής στο ηλιακό μας σύστημα συνεχίζει να απασχολεί τους επιστήμονες της NASA. Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τον Άρη αλλά και την ανακοίνωση πως ετοιμάζεται επανδρωμένη αποστολή στον κόκκινο πλανήτη, στο στόχαστρο της υπηρεσίας έχει μπει εδώ και καιρό ο Κρόνος. Με την αποστολή σε έναν από τους 62 δορυφόρους του, τον Εγκέλαδο, η Αμερικανική και Ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ψάχνει σημάδια ζωής.

Οι περίεργοι πίδακες που ξεπηδάνε από το υπέδαφος του νοτίου πόλου του δορυφόρου του Κρόνου και εκτινάσσονται ψηλά στο διάστημα, αλλά και ο μεγάλος υπόγειος ωκεανός υγρού νερού, από τον οποίο εκτιμάται ότι προέρχονται αυτοί οι πίδακες, αποτελούν σημαντικά στοιχεία για μελέτη.

Η διαστημική συσκευή «Κασσίνι» (Cassini), πλησιάσε τον συγκεκριμένο δορυφόρο πιο κοντά από ποτέ και συγκεκριμένα σε απόσταση μόλις 50 χιλιομέτρων στις 28 Οκτωβρίου. «Αυτή η απίστευτη βουτιά στον Εγκέλαδο θα είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για τη NASA και τους διεθνείς εταίρους της στην αποστολή Κασσίνι να ρωτήσουν: Μπορεί οποιοδήποτε παγωμένο νερό στο σύμπαν να φιλοξενήσει συστατικά ζωής;», αναφέρει ο Δρ. Κέρτ Νίμπουρ.

Η αποστολή αυτή γίνεται από κοινού με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (ΝASA) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Πώς ταξίδευαν τα μωρά στο αεροπλάνο το 1950;

Ο σκοπός των αεροπορικών εταιρειών είναι πάντα το ταξίδι να είναι άνετο και ασφαλές για τους επιβάτες. Σπάνιες φωτογραφίες από το 1950 δείχνουν πώς ταξίδευαν τα μωρά στα αεροπλάνα και πιο συγκεκριμένα με την British Overseas Airways Corporation.

Τα παράδοξα και οι παρατυπίες της αγγλικής γλώσσας μας χαρίζουν στιγμές γέλιου

Αφού ο ήχος του φθόγγου gh στη λέξη enough προφέρεται ως f (φ) και το o στη λέξη women προφέρεται ως σύντομο i (ι) και το ti στη λέξη nation προφέρεται ως s (σ), τότε η λέξη ghoti προφέρεται όπως η λέξη fish ! Ενδιαφέρον αποτελεί ακόμα το παράδοξο ότι το εμπόρευμα σε ένα πλοίο ονομάζεται cargo, ενώ […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):