Η ΔΟΕ αφαίρεσε το Ολυμπιακό μετάλλιο και τους τίτλους του Γύρου της Γαλλίας από τον ποδηλάτη Lance Armstrong

lance-armstrong-golden-olympic-medal-winner

lance-armstrong-golden-olympic-medal-winner

Όπως, λίγο πολύ αναμενόταν, η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή), προχώρησε στην αφαίρεση από το Λανς Άρμστρονγκ (Lance Armstrong) του χάλκινου μεταλλίου που είχε κερδίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Η ΔΟΕ ενήργησε μετά την απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) να τιμωρήσει τον Αμερικανό ποδηλάτη με ισόβιο αποκλεισμό από τους αγώνες και να ακυρώσει τους 7 (επτά) τίτλους του από τον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας, μετά την εμπλοκή του στη χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ο Άρμστρονγκ είχε το δικαίωμα, εντός 21 (είκοσι μίας) ημερών, να ασκήσει έφεση στην απόφαση της UCI, κάτι που δεν έκανε.

«Έχουμε ήδη στείλει επιστολή στον Άρμστρονγκ, ζητώντας του να επιστρέψει το μετάλλιο. Ήταν μία απόφαση που είχε ληφθεί αρχικά στο εκτελεστικό συμβούλιο πριν από τα Χριστούγεννα. Περιμένουμε την επιβεβαίωση από την UCI ότι δεν έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αποκλεισμού του» δήλωσε εκπρόσωπος της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή).

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

siemens-scandal-greece-newsefast

Οριστική συμφωνία με την Siemens και το Ελληνικό Δημόσιο δηλώνει ότι η Siemens αποτελεί αξιόπιστη επιχείρηση

Το σκάνδαλο Siemens κλείνει οριστικά, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε τον συμβιβασμό μεταξύ της εταιρείας και του Ελληνικού Δημοσίου. Τις επόμενες ημέρες το σχέδιο θα κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με τη συμφωνία διευθετούνται ζητήματα αστικού και διοικητικού δικαίου και δεν περιλαμβάνονται θέματα ποινικού δικαίου. Με […]

greek-elections-2012-vote-newsfeast

Ελληνικές Βουλευτικές Εκλογές 2012! Επιλογή κόμματος για την αντιπροσώπευσή μας στο κοινοβούλιο!

Είμαστε μία ημέρα πριν από τις 14ες βουλευτικές εκλογές μετά την μεταπολίτευση και το πολιτικό σκηνικό είναι πιο θολό από ποτέ. Η καταστροφολογία έχει την τιμητική της, ενώ οι αστρολόγοι βρήκαν πρόσφορο έδαφος να επισημάνουν ότι την ημέρα των εκλογών η σελήνη θα βρίσκεται σε περίγειο θέση, γεγονός που θα έπρεπε να είχε ληφθεί υπ’ όψιν. Όλα αυτά […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):