Προϊόν μοντάζ η σκηνή της απαγωγής βρέφους από χρυσαετό που έκανε το γύρο του κόσμου

fake-golden-eagle-centre-nad-montreal-school-cinema-dimensional


fake-golden-eagle-centre-nad-montreal-school-cinema-dimensional

Προϊόν μοντάζ  και για την ακρίβεια, έργο φοιτητών είναι τελικά το βίντεο που αναρτήθηκε  και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 28 εκατομμύρια χρήστες στην πλατφόρμα του YouTube και δείχνει 1 (ένα) χρυσαετό να αρπάζει ένα μωρό που έπαιζε σε πάρκο, όπως παραδέχθηκε η σχολή Τρισδιάστατης Κινηματογραφίας NAD του Μόντρεαλ.

Το Κέντρο Τρισδιάστατης Κινηματογραφίας του Μόντρεαλ γνωστοποίησε σχετικά με το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το απόγευμα της Τρίτης (18 Δεκεμβρίου), μέσω δημοσίευσης στο blog της σχολής, πως το βίντεο που δείχνει έναν χρυσαετό (βασιλικό αετό) να αρπάζει βρέφος, είναι προϊόν μοντάζ των φοιτητών της σχολής και δεν απεικονίζει σκηνή από την πραγματικότητα.

«Τόσο ο χρυσαετός όσο και το παιδί ήταν δημιουργήματα της τρισδιάστατης κινηματογραφίας και μονταρίστηκαν ώστε να είναι αληθοφανές το περιστατικό», δήλωσαν οι φοιτητές που συνέθεσαν αυτό το συναρπαστικό βίντεο (video), το οποίο έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές της εν λόγω σχολής έχουν προκαλέσει αίσθηση και με άλλες συνθέσεις βίντεο, όπως δείχνοντας έναν πιγκουίνο να δραπετεύει από τον ζωολογικό κήπο «Μπιοντόμ» (Montreal Biodome) του Μόντρεαλ.

Δείτε το βίντεο όπου ο χρυσαετός «αρπάζει» ένα παιδί.

Πολλοί αμφισβήτησαν τη γνησιότητα της σκηνής του βίντεο καθώς όταν γυρίστηκε ήταν χειμώνας και το πάρκο δεν ήταν πράσινο αλλά χιονισμένο, ενώ βιολόγοι και καθηγητές από όλο τον κόσμο συζητούσαν σε τηλεοπτικά παράθυρα αν το βίντεο απεικονίζει αληθινή σκηνή.

Δείτε τις λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν το «μοντάζ»:

Στην σκηνή του βίντεο στο 10″ (δέκατο δευτερόλεπτο) ο χρυσαετός δεν κάνει σκιά στο έδαφος, ενώ το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο (11″) δημιουργεί σκιά στο έδαφος.
fake-golden-eagle-centre-nad-montreal-school-cinema-dimensional
fake-golden-eagle-centre-nad-montreal-school-cinema-dimensional

Ενδιαφέρον εμφανίζει το γεγονός ότι η διαδικτυακή δημοσκόπηση που έκανε η Huffington Post σχετικά με την γνησιότητα του εν λόγω βίντεο,  είχε ως αποτέλεσμα τις πρώτες ώρες η πλειοψηφία των απαντήσεων να κατατάσσει την σκηνή που απεικονίζεται σε πραγματική.

src src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

ancient-greek-map-roman

Ο αρχαιότερος γεωγραφικός χάρτης της κλασικής αρχαιότητας και η απόδειξη ότι οι αρχαίοι Έλληνες κατασκεύαζαν χάρτες πριν τους Ρωμαίους

Ο αρχαιότερος χάρτης στον δυτικό κόσμο χρονολογείται από το 500 π.χ. και βρέθηκε στη νότια Ιταλία. Πρόκειται για μία απεικόνιση της χερσονήσου της Απουλίας, σε ένα κομμάτι λουστραρισμένου πήλινου βάζου, με μέγεθος λίγομεγαλύτερο ενός γραμματοσήμου. Ο χάρτης της Σολέτο, όπως ονομάζεται, ανακαλύφθηκε από τον Βέλγο αρχαιολόγο Τιερί βαν Κόμπερνολ,από το πανεπιστήμιο του Μονπελιέ, αλλά η ύπαρξή του […]

mysales-facebook-europe-travel-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 2 αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για Ευρώπη

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 2 (δύο) αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για Ευρώπη, κάνοντας απλά Like στο Facebook! Διοργάνωση διαγωνισμού: Mysales Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού, κάντε Like σε αυτήν τη σελίδα. Λεπτομέρειες διαγωνισμού Department for ago […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):