Που οφείλεται το μέγεθος και το σχήμα της μύτης μας;

Μπορεί να κατηγορούμε τους γονείς μας για τη μύτη μας, αλλά το μέγεθος και το σχήμα της έχει πιο βαθιές ρίζες. Συγκεκριμένα οι γιατροί απέδειξαν ότι η μύτη προσαρμόζεται στο κλίμα της περιοχής που γεννιόμαστε. Συγκεκριμένα η μύτη δεν χρησιμοποιείται μόνο για όσφρηση και αναπνοή, αλλά παίζει και τον ρόλο του φίλτρου για τον αέρα που φθάνει στους πνεύμονες.

nose_face_metric
Due to the size and shape of our nose?

Μπορεί να κατηγορούμε τους γονείς μας για τη μύτη μας, αλλά το μέγεθος και το σχήμα της έχει πιο βαθιές ρίζες. Συγκεκριμένα οι γιατροί απέδειξαν ότι η μύτη προσαρμόζεται στο κλίμα της περιοχής που γεννιόμαστε. Συγκεκριμένα η μύτη δεν χρησιμοποιείται μόνο για όσφρηση και αναπνοή, αλλά παίζει και τον ρόλο του φίλτρου για τον αέρα που φθάνει στους πνεύμονες.

Το κλίμα καθορίζει και το μέγεθος της μύτης

Χονδρικά, η ζέστη και η υγρασία κάνουν τις μύτες πιο πλατιές και κοντές, ενώ το κρύο και η ξηρασία τις κάνουν πιο λεπτές και μακριές.

Ακόμη η μύτη είναι παράγοντας επιλογής σεξουαλικού συντρόφου, με αποτέλεσμα οι μικρές μύτες να επικράτησαν ανά τους αιώνες.

Μεγαλύτερες οι μύτες των αντρών

Τέλος οι άντρες έχουν μεγαλύτερες μύτες από τις γυναίκες γιατί χρειαζόταν περισσότερο αέρα για τις χειρονακτικές εργασίες.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

ntevlet-bahceli-grey-wolves-turkey-greece

Τούρκικη πρόκληση με την επίσκεψη Ντεβλέτ Μπαχτσελί στη Θράκη!

Προκλητική περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πραγματοποιεί από χθες ο αρχηγός του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Πρόκειται για τον πολιτικό βραχίονα της εγκληματικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι, ό,τι πιο σκληρό υπάρχει στις σχέσεις της γείτονος χώρας με την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι η ίδια οργάνωση που είχε σκοτώσει τον ήρωα Τάσο […]

Αυτό το ονειρεμένο σπίτι με την κυματοειδή σκεπή θα μπορούσε να ανήκει σε ένα σύγχρονο Χόμπιτ

Το φανταστικό «Casa Del Acantilado», είναι χτισμένο πάνω σε έναν απόκρημνο βράχο που αγναντεύει τον ωκεανό, στα παράλια της Νότιας Ισπανίας. Η κυματοειδής σκεπή του -κατασκευασμένη από γυαλιστερές πλάκες ψευδαργύρου- μιμείται τα λέπια του δράκου, όπως αποκαλύπτουν στο Designboom οι δημιουργοί του εντυπωσιακού αυτού κτίσματος, οι αρχιτέκτονες Pablo Gil και Jaime Bartolome.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):