Γνώριζες ότι: Πότε υπολογίζουν οι επιστήμονες να βουλιάξει η Βενετία!

Τον κίνδυνο η Βενετία να βουλιάξει πριν το 2100 αν δεν υπάρξει δραστική ανάσχεση της υπερθέρμανσης του πλανήτη υπογραμμίζει έρευνα του Ιταλικού Γεωλογικού Ινστιτούτου.

scientists-calculate-sink-venice

Τον κίνδυνο η Βενετία να βουλιάξει πριν το 2100 αν δεν υπάρξει δραστική ανάσχεση της υπερθέρμανσης του πλανήτη υπογραμμίζει έρευνα του Ιταλικού Γεωλογικού Ινστιτούτου.

Yπερθέρμανση του πλανήτη

Βάσει των υπολογισμών τους οι επιστήμονες που ερευνούν τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον η υπερθέρμανση του πλανήτη, η μυστηριακή και μοναδική Βενετία θα βρίσκεται κάτω από τη στάθμη του νερού πριν το τέλος του τρέχοντος αιώνα.

Ενδεικτικό, όπως λένε, είναι ότι τα τελευταία 1000 χρόνια, η στάθμη του νερού ανέβηκε κατά μόλις 30 εκατοστά, ενώ μέχρι το 2100, υπολογίζεται ότι πρόκειται να ανέβει κατά 1,2 μ.

Όπως, δε, τονίζουν, υπάρχουν κι άλλες περιοχές στην Ιταλία που βρίσκονται σε κίνδυνο και συγκεκριμένα οι πόλεις Κατάνια, Κάλιαρι και η επαρχία του Οριστάνο.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

molten-basketball-gs7-mysalonika-competition

Διαγωνισμός στο Facebook για να Κερδίσεις μία μπάλα του μπάσκετ Molten GS7

Διαγωνισμός:  Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (μία) μπάλα του μπάσκετ Molten GS7, σε μέγεθος 7 ανδρικό, ελαστική των 12 φετών, σε χρώμα πορτοκαλί. Διοργάνωση διαγωνισμού: MySalonika Ημερομηνία κλήρωσης του διαγωνισμού (έως και): Σάββατο 12 Μαΐου  2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε την μπάλα του μπάσκετ κάντε Like σε αυτήν την σελίδα. Όροι συμμετοχής   Λεπτομέρειες διαγωνισμού […]

giorgia-palmas-famous-female-model

Εκρηκτική Ιταλίδα μοντέλο η παρηγοριά για τους Άγγλους! [pics & video]

Η εθνική ομάδα της Ιταλίας πότισε «φαρμάκι» τους απανταχού οπαδούς της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, βγάζοντας εκτός συνέχειας Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το συγκρότημα του προπονητή Ρόι Χόντγκσον. Οι οπαδοί της εθνικής ομάδας των «τριών λιονταριών» μπορούν να βρουν παρηγοριά στα κάλλη της «εκρηκτικής» Ιταλίδας, από το Cagliari, με ύψος 1,70, Τζόρτζια Πάλμας. Απολαύστε την! src src Πατήστε Like και […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):