ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό μοσχαρίσιο Κιμά
- 1 κιλό φασολάκια πράσινα λεπτά
- 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 200 γρ. πελτές ντομάτας
- 1 κρεμμύδι τριμμένο (ξηρό)
- ½ κουταλάκι πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τηγάνι βάζεις λάδι και σοτάρεις το κρεμμύδι.
- Βάζεις πάπρικα, πιπέρι και βάζεις τον κιμά.
- Ρίχνεις τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τον πελτέ, χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις την ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 20-30 λεπτά. Αν στεγνώσει προσθέτεις λίγο νερό.
- Προσθέτεις τα φασολάκια και τα αφήνεις να βράσουν για 10 λεπτά.
Αν τα προτιμάς πιο μαλακά τα βράζεις ξεχωριστά και τα προσθέτεις μετά στον κιμά. Αν θέλετε τα σερβίρετε και με τυροσαλάτα, πιπεράκι ή γιαούρτι!