Η συνταγή της ημέρας έχει για το τραπέζι μας ένα τέλειο, αρωματικό, νόστιμο και χορταστικό ρυζάκι. Η γεύση του και οι μυρωδιές του σε στέλνουν κατευθείαν στην Ταϊλάνδη.
Υλικά:
- 4 μανιτάρια πορτομπέλο
- 300 γρ ρύζι basmati
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ κάρυ
- 1/2 κ.γ κύμινο
- 1/2 κ.γ τζίντζερ
- χυμό και ξύσμα λεμονιού ή λάιμ
- 1 χούφτα κάσιους
- 3 κ.σ soya sauce
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρουμε. Εαν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο ακόμη
6.Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ρύζι, τη soya sauce και τα κάσιους. Προσθέτουμε μπόλικο χυμό και ξύσμα λεμονιού ή λάιμ. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε κάποιο από τα μπαχαρικά