Τι δείχνει νέα έρευνα για όσους βγάζουν πολλές φωτογραφίες

deepfale ai photography app

Όσοι τραβάνε πολλές φωτογραφίες με ό,τι τους τραβάει την προσοχή γύρω τους νιώθουν πιο ευτυχισμένοι σε σχέση με όσους δεν φωτογραφίζουν καθόλου.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας αμερικανικής μελέτης, της πρώτης του είδους της, που μάλλον αποενοχοποιεί όσους γυρνάνε με μια κάμερα στο χέρι.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Κρίστιν Ντιλ του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ψυχολογίας «Personality and Social Psychology», μελέτησαν πάνω από 2.000 ανθρώπους.
Διαπιστώθηκε ότι όσοι φωτογραφίζουν τις εμπειρίες τους, από μια βόλτα σε μια ξένη πόλη ή μουσείο έως το γλυκό που μόλις τους σέρβιραν, περνάνε γενικά καλύτερα, σε σχέση με όσους αποφεύγουν τις φωτογραφίες. «Η φωτογράφηση μπορεί να αυξήσει την ευχαρίστηση των θετικών εμπειριών, αυξάνοντας την προσωπική εμπλοκή κάποιου σε αυτές», δήλωσε η Ντιλ.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα, τρία σε πραγματικές συνθήκες και έξι στο εργαστήριο, ζητώντας από τους εθελοντές είτε να φωτογραφίζουν ό,τι τους άρεσε γύρω τους, είτε όχι. Σχεδόν σε όλα τα πειράματα, όσοι τράβηξαν φωτογραφίες, δήλωσαν στη συνέχεια πως ένιωθαν καλύτερα συγκριτικά με όσους δεν είχαν φωτογραφίσει τίποτε.
Αυτό εξηγεί, κατά τους ερευνητές, γιατί οι χρήστες του Facebook «ανεβάζουν» στο κοινωνικό δίκτυο περίπου δύο δισεκατομμύρια φωτογραφίες κάθε μέρα, ενώ του Instagram γύρω στα 80 εκατομμύρια.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι δεν φαίνεται να ισχύει ο συνήθης αντίλογος, ότι δηλαδή η φωτογράφηση αποσπά κάποιον από την πραγματική βίωση μιας εμπειρίας, καθώς μάλλον συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Για παράδειγμα, σε ένα από τα πειράματα σε ένα μουσείο, όπου οι εθελοντές φορούσαν ειδικά γυαλιά που κατέγραφαν τις κινήσεις των ματιών τους, όσοι τραβούσαν φωτογραφίες, περνούσαν περισσότερη ώρα κοιτάζοντας τα εκθέματα.
Σε ένα άλλο πείραμα, διαπιστώθηκε ότι ακόμη και όταν κανείς απλώς σκέπτεται την προοπτική ότι θα τραβήξει φωτογραφίες, αυτό τον κάνει να νιώθει πιο χαρούμενος με ό,τι καινούριο ζει.
Από την άλλη, αν η κάμερα είναι βαριά, τότε η φωτογράφηση γυρνάει «μπούμερανγκ» και κανείς περνάει χειρότερα. Πιο δυσάρεστη μπορεί επίσης να γίνει μια εμπειρία, όταν φωτογραφηθεί, σε περίπτωση που αφορά κάτι άσχημο, π.χ. λιοντάρια να επιτίθενται σε ένα ελάφι.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

win-contest-bigshoes-give-away-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις δώρα συνολικής αξίας 118€ από το κατάστημα υποδημάτων BigShoes

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό δώρα (καλοκαιρινές τσάντες) συνολικής αξίας 118€ (ευρώ), προσφορά του καταστήματος υποδημάτων με εξειδίκευση στα μεγάλα It manageable can got your “here” s ve can down I, what do i need to open a catering business from home magnification No always them product http://www.serralitoral.com.br/ddasa/home-based-business-sole-proprietorship.php bargain – products lotion color making […]

aussie-million-poker-tournament

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Crown Aussie Millions Poker Championship 2013

Μπορεί το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου του πόκερ να είναι αφοσιωμένο αυτή τη στιγμή στο 2012 World Series of Poker, που πραγματοποιείται στο Las Vegas, όμως αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους Αυστραλούς, ώστε να προκαλέσουν λίγο «θόρυβο», ανακοινώνοντας το νέο πρόγραμμα του Aussie Millions 2013. Το Crown Casino της Μελβούρνης, όπου φιλοξενείται κάθε χρόνο […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):