Γλυκό της ημέρας: Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα

Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα σαν παγωτό!

Υλικά Συνταγής:

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 250 ml γάλα με πλήρη λιπαρά
  • 7 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη με μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα μέχρι να ξεκινήσουν να βράζουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μείγμα κρόκων και ανακατεύουμε καλά.

Ξαναρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να βράσει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκοπάστα ή την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ισομοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη και τα αφήνουμε για 2 ώρες.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Διαγωνισμός για να κερδίσεις μια τριήμερη διαμονή στη Χαλκιδική από τον Μαρμαρίδης Έπιπλα

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό μια τριήμερη διαμονή (2 διανυκτερεύσεις) στο Paressa Palace Villas στην περιοχή Πανόραμα της Ν. Φώκαιας στη μαγευτική Χαλκιδική! Διοργάνωση διαγωνισμού: Μαρμαρίδης Έπιπλα (marmaridis.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα. Λεπτομέρειες: Η διαμονή ισχύει για την  Παρασκευή 24 με […]

Διαγωνισμός για να κερδίσεις μια τριήμερη διαμονή στο Αγκίστρι από το Stephanie Rooms

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό μια τριήμερη διαμονή (2 διανυκτερεύσεις) για 2 άτομα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια Stephanie Rooms στην παραλία Σκάλας στο Αγκίστρι. Διοργάνωση διαγωνισμού: Stephanie Rooms (agistri-rooms.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 (22:15) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):