Η ελευθερία του λόγου στην Κίνα …πάει περίπατο! Δένουν τα χέρια των microbloggers !

china-block-microblogging-newsfeast

china-block-microblogging-newsfeast

Η ελευθερία του λόγου τείνει να μετατραπεί σε κακόγουστο αστείο σύμφωνα με το καθεστώς που επικρατεί στην Λαϊκά δημοκρατία της Κίνας. Η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, 1.338.612.968 κατοίκους περίπου, αποφάσισε, ανάμεσα σε άλλα μέτρα ενάντια στην ελεύθερη έκφραση, ότι η ανωνυμία σε υπηρεσίες microblogging είναι επιζήμια για τη χώρα.

Για το λόγο αυτό έδωσαν διορία μέχρι την 16η Μαρτίου σε όλους τους Κινέζους χρήστες υπηρεσιών micro-blogging τύπου Twitter (όπως το Baidu Talk, το Digu, το Fanfou, το Follow5, το Jiwai, το Sina Weibo, το SwisEn και το Zuosa) να δηλώσουν τα πραγματικά τους στοιχεία στις αρχές. Επισήμως ο λόγος ήταν ο περιορισμός της μετάδοσης επιζήμιων πληροφοριών.

Αλλά ήταν σαφές ότι το να μπορούν οι αρχές να εντοπίσουν ανά πάσα στιγμή ποιος είπε τι, θα μείωνε δραματικά την κριτική προς την κυβέρνηση και τα στελέχη της. Οι προβλέψεις τους λοιπόν ήταν πέρα για πέρα ακριβείς.

Μόνο το 55% των χρηστών των υπηρεσιών αυτών κατάφερε να περάσει τις διαδικασίες πιστοποίησης ταυτότητας.

Πράγμα που σημαίνει ότι όσοι επρόκειτο να κάνουν αρνητικά σχόλια προς το καθεστώς, δεν είχαν την παραμικρή ελπίδα. Εν ολίγοις μπορείται να μιλάτε αρκεί να λέτε αυτό που θέλουμε να ακούσουμε.

Πάντως, δεν είναι και πολύ μακρυά η ημέρα που μπορεί κάτι τέτοιο να ζητηθεί ή να συζητηθεί και στην χώρα μας, γιατί όλοι ξέρουν την απαίτηση των Γερμανών για δύο κανάλια και τρεις εφημερίδες!

src src

Aν σας άρεσε πατήστε Like:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

vandalized Byzantine frescoes in Panagia Soumela

Παναγία Σουμελά: Βανδάλισαν τις βυζαντινές τοιχογραφίες [εικονες]

Με κάθε επισημότητα και με πληθώρα υπερηφάνειας, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρέδωσε ξανά στο κοινό το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα. Τόνισε ότι έπρεπε να γίνει σωστή δουλειά, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για το γεγονός πως οι εργασίες που γίνονταν στο μοναστήρι κράτησαν πέντε (!) χρόνια, αντί για ένα. Εκτός αυτού τόνισε […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):