Συνταγή της Ημέρας: Πανεύκολη σούπα κίτρινης κολοκύθας

Υλικά
  • 400gr σάρκα από κίτρινη κολοκύθα
  • 1τμχ μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100gr γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση
  1. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τα κομμάτια της κολοκύθας (μαζί με το φλούδι).
  2. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Βγάζουμε την κολοκύθα από το φούρνο και με ένα κουτάλι συλλέγουμε μόνο τη σάρκα σε ένα μπολ.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια και το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και 3 ποτήρια νερό.
  4. Σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο προκειμένου να γίνει βελουτέ.
  5. Ελέγχουμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.
  6. Στο κέντρο της σούπας προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

head headache brain cancer human nerves

Υγεία: Τσάι και εγκεφαλική λειτουργία

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό The Journal of Nutrition, Health & Aging, φαίνεται ότι η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και ειδικότερα σε άτομα που εμφανίζουν γενετική προδιάθεση.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):