Αποζημίωση για τους 33 μεταλλωρύχους που παγιδεύτηκαν το 2010 στην Χιλή

chile-miners-compensation-newsfeast

chile-miners-compensation-newsfeast

Η μεταλλευτική εταιρεία Σαν Εστέμπαν (San Esteban Mining Company), στην οποία ανήκει το ορυχείο όπου το 2010 παγιδεύτηκαν για περισσότερους από δύο μήνες 33 (τριάντα τρεις) μεταλλωρύχοι , θα πρέπει να καταβάλει στις χιλιανές αρχές το ποσό των 5 (πέντε) εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Συμβούλιο Προάσπισης του Κράτους κατέληξε σε συμφωνία με την εταιρεία που έχει αναλάβει να διαχειριστεί τη χρεοκοπημένη, πλέον,  Σαν Εστέμπαν. Τα χρήματα αυτά θεωρούνται αποζημίωση προς τους χιλιανούς φορολογούμενους για τα έξοδα που έγιναν για τη διάσωση των εγκλωβισμένων εργατών.

Η κυβέρνηση, που είχε ζητήσει τη βοήθεια ακόμη και της NASA για να σώσει τους 33 (τριάντα τρεις) εργάτες, ζητούσε αρχικά αποζημίωση ύψους 28 (είκοσι οκτώ) εκατομμυρίων δολαρίων.

  • Όλοι οι εργάτες ανασύρθηκαν ζωντανοί στις 13 Οκτωβρίου 2010, σε μια επιχείρηση που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση σε όλο τον κόσμο.
Aν σας άρεσε πατήστε Like:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

flegra-palace-halkidiki-travel-mysalonika-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις ένα απολαυστικό τριήμερο, για δυο άτομα στο Flegra Palace Halkidiki στην Φλέγρα Χαλιδικής

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) απολαυστικό τριήμερο, για 2 (δυο) άτομα στο ξενοδοχείο Flegra Palace Halkidiki στην περιοχή Φλέγρα της Χαλιδικής. Διοργάνωση διαγωνισμού: MySalonika Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού, κάντε Like σε αυτήν τη σελίδα. Λεπτομέρειες διαγωνισμού Πάρε μέρος στο διαγωνισμο του MySalonika Hotel και κερδισε δωρο 1 (ένα) μοναδικό τριήμερο για 2 (δυο) άτομα στο ξενοδοχείο […]

auto car news

Στην Ελλάδα το νέο πολυτελές SUV VW Touareg!

Ξεκίνησε να διατίθεται στη χώρα μας το νέο VW Touareg σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Kosmocar. Το νέο πολυτελές SUV, του οποίου η τιμή θα ξεκινάει από τα 83.000 ευρώ, ενσωματώνει σχεδιαστικά στοιχεία που είδαμε και στο νέο Passat, με έντονες γραμμές που το κάνουν να φαίνεται περισσότερο ογκώδες και φαρδύ. Στο εσωτερικό του […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):