boconcept-catalogue

Bo Concept design collection online κατάλογος 2020 [update]

Η BoConcept δημιουργεί μοντέρνα έπιπλα που εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες.

Η εταιρεία Bo Concept ιδρύθηκε το 1952 και σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες επίπλων με παγκόσμια παρουσία στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Διαθέτει 10 (δέκα) καταστήματα σε Ελλάδα: Μαρούσι, Golden Hall-notoshome, Νέο Ηράκλειο, Άλιμος, Αθήνα-notoshome, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά, Ιωάννινα και Καβάλα. Τα BoConcept λειτουργούν στην Ελλάδα, τα τελευταία 3 (τρία) χρόνια υπό νέα διεύθυνση, με ανακαινισμένα καταστήματα, νέες μειωμένες τιμές και απώτερο στόχο την τοποθέτηση του brand στην κορυφή της Ελληνικής αγοράς.

Urban Danish Design since 1952

Το brand είναι από μόνο του μια υπόσχεση. Είναι αυτό που υποσχόμαστε στους γύρω μας- από τους υπαλλήλους μέχρι τους αγοραστές. Είναι ο χτύπος της καρδιάς μας. Ο ρυθμός μας. Είναι ο λόγος που κάνουμε ότι κάνουμε, που υποστηρίζουμε ότι πιστεύουμε. Είναι ο λόγος που είμαστε διαφορετικοί και πιο γοητευτικοί σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας. Είναι ο λόγος που κερδίζουμε!

 

Διαβάστε ακόμη:

Λίγα λόγια για την εταιρεία Bo Concept

Όλα τα έπιπλα μας είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας υλικά και βασίζονται στην σχέση ενός λειτουργικού αλλά ταυτόχρονα προσιτού σχεδιασμού. Για να επιτευχθεί αυτό, αναζητούμε συνεχώς τη σωστή ισορροπία μεταξύ προσεκτικά επιλεγμένων υλικών, όμορφου σχεδιασμού και εσκεμμένης απλότητας.

Έπιπλα από ξύλο

Θα βρείτε ξύλινες επιφάνειες για τα περισσότερα από τα έπιπλα μας, όπως είναι οι συνθέσεις, τα τραπέζια και τα πλαίσια κρεβατιών. Το ξύλο είναι φυσικό υλικό και οι παραλλαγές στα νερά του είναι αναμενόμενες. Αυτό είναι που κάνει κάθε έπιπλο από ξύλο μοναδικό. Η πλειοψηφία των ξύλινων τμημάτων μας επικαλύπτονται με UV-λάκα 3-4 φορές για την εξασφάλιση πιο ανθεκτικής επιφάνειας. Οι επιφάνειές μας δοκιμάζονται συνεχώς για να διασφαλίσουμε ότι η αντοχή στις γρατσουνιές και τα υγρά, και η αντοχή του χρώματος πληρούν τις προδιαγραφές μας για φυσιολογική, καθημερινή χρήση.

Γυαλί

Οι περισσότερες από τις γυάλινες επιφάνειες είναι από κατεργασμένο γυαλί για την ασφάλεια των πελατών μας.

Εφαρμόζουμε μια θερμική επεξεργασία για τα χρωματιστά γυαλιά, όπου η χρωστική χρωμάτων ψήνεται μέσα στο κρύσταλλο. Αυτό εξασφαλίζει ότι το χρώμα θα είναι ανθεκτικό σε γρατσουνιές. Τα φινιρίσματα στις άκρες είναι υψηλών προδιαγραφών.

Μεταλλικά Τμήματα

Η πλειοψηφία των μεταλλικών μας τμημάτων είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας μέταλλο, διατηρώντας οποιεσδήποτε ξένες προσμίξεις σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Τα χρωμιωμένα μεταλλικά μέρη υποβάλλονται σε επεξεργασία δύο στρωμάτων νικελίου κάτω από το χρώμιο. Το αποτέλεσμα είναι μια λεία επιφάνεια με ελάχιστο κίνδυνο σκουριάς. Κάποια άλλα μεταλλικά μέρη είναι βαμμένα, για μια πιο σκληρή επιφάνεια. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι φιλικά προς το περιβάλλον, το βερνίκι δεν περιέχει διαλύτες και η περίσσεια της βαφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκ νέου.

Έπιπλα με ταπετσαρία

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι κάθε ένα έπιπλο με ταπετσαρία της συλλογής μας, θα σας προσφέρει απόλυτη άνεση όταν κάθεστε. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας αφρώδες υλικό στα μαξιλάρια του καθίσματος. Ο υψηλής ανθεκτικότητας αφρός έχει πολύ σταθερή δομή, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη άνεση και μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα μαξιλάρια πλάτης διαθέτουν εσωτερικά κανάλια προκειμένου να διατηρούν το υλικό γεμίσματος στη θέση του. Εμείς όμως πάντα συστήνουμε να χτυπάτε τα μαξιλάρια σας τακτικά για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη μορφή. Με το χρόνο και τη χρήση, ο αφρός και το γέμισμα του μαξιλαριού θα σταθεροποιηθούν και έτσι ο καναπές ή η πολυθρόνα σας θα δίνει μια ομαλή και άνετη αίσθηση.

Δέρματα και Υφάσματα

Τα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγουμε τα υφάσματα και τα δέρματα, στηρίζονται στον σχεδιασμό και τη χρήση των επιμέρους προϊόντων για τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν. Εγγυόμαστε ότι δεν θα υπάρχει διαφορά στο χρώμα μεταξύ των διάφορων μονάδων επίπλων που παραγγέλλονται όλα μαζί – σε μία παραγγελία. Το μόνο που χρειάζεται είναι όλα τα έπιπλα να παραγγέλλονται ταυτόχρονα.

Όλα τα δέρματα και τα υφάσματα θα τεντώσουν κατά τη χρήση. Για να επιτευχθεί η μέγιστη άνεση, τα καλύμματα δεν πρέπει να εφαρμόζουν πολύ σφιχτά. Ως εκ τούτου, υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθούν μερικές πτυχώσεις στο δέρμα ή το ύφασμα, αλλά αυτό είναι το στοιχείο που προσδίδει χαρακτήρα στον καναπέ ή την καρέκλα.

Όλα τα υφάσματα των επίπλων μας έχουν ελεγχθεί από διεθνώς αναγνωρισμένα και αξιόπιστα ιδρύματα.

Χρησιμοποιούμε τρεις κατηγορίες δέρματος:

  1. Το διορθωμένο δέρμα που έχει υποστεί επεξεργασία για μια πιο ομοιόμορφη εμφάνιση. Η δομή της επιφάνειας είναι λεπτή και η αίσθηση είναι ωραία και μαλακή. Είναι εύκολο να συντηρηθεί και να καθαρίστει
  2. Το ελαφρά διορθωμένο δέρμα που διατηρεί ένα μεγάλο μέρος του φυσικού κόκκου άθικτο και τα περισσότερα φυσικά χαρακτηριστικά του ορατά. Διαθέτει μια μοναδική αίσθηση και φυσική υφή, παρέχοντας μέγιστη άνεση όταν κάθεστε. Κατά τη χρήση, το ελαφρά επεξεργασμένο δέρμα θα αποκτήσει μια όμορφη πατίνα που προσθέτει χαρακτήρα στο προϊόν. Αυτός ο τύπος δέρματος απαιτεί λίγο περισσότερη συντήρηση από ό, τι το διορθωμένο δέρμα
  3. Το δέρμα aniline είναι η καλύτερη ποιότητα δέρματος της BoConcept. Τα φυσικά σημάδια του δέρματος είναι ορατά, προσδίδοντας χαρακτήρα στο υλικό. Η φυσική απαλότητα του δέρματος διατηρείτε για να εξασφαλίσει την απόλυτη άνεση στο κάθισμα. Αυτό το δέρμα απαιτεί συντήρηση πριν από τη χρήση, καθώς και κατά τη διάρκεια της χρήσης για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και τα σημάδια και τους λεκέδες.

Συστήνουμε τη χρήση των προϊόντων φροντίδας της BoConcept για τα προϊόντα με ύφασμα και δέρμα.

Οι σχεδιαστές μας: 

  1. Frans Schrofer ,
  2. Oki Sato, nendo ,
  3. Karim Rashid ,
  4. Anders Nørgaard ,
  5. Morten Georgsen ,
  6. Henrik Pedersen ,
  7. René Hougaard .

 

Ιστορία της εταιρείας Bo Concept

  • 1952

Η εταιρεία ιδρύθηκε από δυο Δανούς τεχνίτες επιπλοποιούς, τον Jens Ærthøj και τον Tage Mølholm. Τα πρώτα έπιπλα ήταν μπουφέδες σε καπλαμά βελανιδιάς και με ένα τμήμα σε καρυδιά.

  • 1954

Οι ιδιοκτήτες και οι τέσσερις εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε ένα νέο εργοστάσιο επίπλων ‘Ærthøj-Jensen και Mølholm Møbelfabrik’. Η λειτουργικότητα κυριαρχεί μέσω του δανέζικου σχεδιασμού, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’50, και ασκεί σημαντική επιρροή στα σχέδια των Ærthøj-Jensen και Mølholm, όπου τα έπιπλα τραπεζαρίας αποτελούν το κύριο μέρος της παραγωγής.

  • 1962

Ως βιομηχανικοί πρωτοπόροι της εποχής τους, οι ιδρυτές άνοιξαν ένα νέο εργοστάσιο 1300 μ2 στο Herning, όπου η εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται μέχρι σήμερα. Το νέο σύστημα No.26 που εντάχθηκε στη συλλογή, αποτέλεσε ένα από τα εμπορικότερα επιτοίχια συστήματα της εποχής.

  • 1970

Η εταιρεία έγινε ανώνυμη : A / S ÆJM møbler και διπλασιάστηκε ο αριθμός των εργαζομένων της σε 40. Άλλαξε επίσης, η παραγωγή. Έτσι, μέρος της συλλογής έγιναν τα κρεβάτια, ενώ τα συστήματα τοίχου και οι βιβλιοθήκες αποτελούσαν το κύριο μέρος της παραγωγής.

  • 1976

Η εταιρεία μετονομάστηκε σε Denka, με απώτερο στόχο την κατάκτηση της διεθνούς αγοράς. Ενώ οι συλλογές προσαρμόστηκαν στο να ικανοποιούν τις ατομικές προτιμήσεις των διαφόρων αγορών, τα έπιπλα είναι αυτά που «προσαρμόστηκαν στην αγορά».

  • 1979

Το πρώτο ευέλικτο σύστημα επίπλων στη Δανία παρουσιάστηκε από τη Denka. Το επιτοίχιο σύστημα Flexi αποτελείται από διάφορες μονάδες και ανταλλακτικά, ώστε ο πελάτης να μπορεί να γίνει σχεδιαστής της δικής του σύνθεσης.

  • 1984

Η εταιρεία μπήκε στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης. Το επιτοίχιο σύστημα Capri έγινε το εμπορικότερο προϊόν με βάση την προσαρμοστικότητά του στην αγορά. Με την τεχνολογική ανάπτυξη της εταιρείας διατηρήθηκαν περισσότερες ελεγχόμενες μηχανέςCNC δίνοντας στους σχεδιαστές ελευθερία.

    • 1988

Την Denka αναλαμβάνει η εταιρεία Club 8 στο Ølgod. Η νέα, βελτιστοποιημένη μονάδα παραγωγής επιτρέπει στην εταιρεία να επικεντρωθεί περισσότερο στο προϊόν και το concept. Η συλλογή διευρύνεται με την προσθήκη συρταριέρων και παιδικών επίπλων σε 4 χρώματα. Και οι δυο συλλογές, γίνονται μεγάλες επιτυχίες με πολλαπλές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

  • 1993

Το πρώτο BoConcept Brand Store ανοίγει στο Belle Epine, του Παρισίου. Επτά ακόμα καταστήματα ανοίγουν στη Γαλλία, την Κίνα και την Αμερική. Σχεδιάστηκε το βασικό επιτοίχιο σύστημα με μεγάλη απόδοση εξαιτίας του υψηλού δείκτη προσαρμοστικότητας και του mdf φινιρίσματος με διαφανή λάκα.

  • 1999

Οι τέσσερις εγκαταστάσεις παραγωγής στη Δανία συγχωνεύτηκαν σε μία εταιρεία, τηνClub 8 A / S. Αργότερα, ιδρύθηκε εργοστάσιο επίπλων με ταπετσαρία στο Hornslet, της Δανίας. Ένα από τα πρώτους καναπέδες σε παραγωγή ήταν η σειρά Indivi 2. Ένα εξαιρετικά αρθρωτό σύστημα καναπέ που ταιριάζει με την φιλοσοφία και την ευελιξία της BoConcept.

  • 2002

Μια νέα στρατηγική λανσάρεται: Μία εταιρεία – Ένα brand. Ένα νέο όραμα ορίζεται: Να γίνει η BoConcept η No1 εταιρεία στην εσωτερική διακόσμηση. Αυτό το ορόσημο μετατοπίζει την εταιρεία από το να είναι προσανατολισμένη στην παραγωγή,στο να γίνει κάτοχος της ιδέας για μια διεθνή αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης. Ένα πλήρως αυτοματοποιημένο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διανομής τέθηκε σε λειτουργία, και η εταιρεία υποδέχεται τον CFO Hans Barslund ως νέο μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου.

  • 2004

Για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εμπειρία αγορών, ιδρύθηκε το ΠανεπιστήμιοBoConcept. Έτσι, οι σύμβουλοι πωλήσεων της BoConcept σε όλο τον κόσμο είναι εκπαιδευμένοι στις υπηρεσίες και την εσωτερική διακόσμηση έτσι ώστε να μπορούν να καθοδηγούν τους πελάτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  • 2006

Δεν υπάρχουν πια πελάτες χονδρικής και όλα τα έπιπλα πωλούνται μέσω του δικτύου με το εμπορικό σήμα της BoConcept. Επισημαίνεται ότι η εταιρεία, αλλάζει το όνομά της σε BoConcept A / S και μετατρέπεται σε BoConcept Holding A / S. Δεν υπάρχουν πια πελάτες χονδρικής και όλα τα έπιπλα πωλούνται μέσω των franchise stores κάτω από την επωνυμία BoConcept.

  • 2008

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Διακόσμησης γίνεται μέρος της αγοραστικής  εμπειρίας αγορώνBoConcept. Οι πελάτες μπορούν να κλείσουν μια επίσκεψη στο σπίτι από έμπειρο σύμβουλο εσωτερικής διακόσμησης και να πάρουν συμβουλές για το πώς να αξιοποιήσετε στο μέγιστο το χώρο τους, συμπεριλαμβανομένων των 3D σχεδίων και διακοσμητικών συμβουλών. Η οικονομική κρίση αρχίζει να επηρεάζει πολλές αγορές.

  • 2012

Ο όμιλος συνεχίζει να επεκτείνεται παρά την οικονομική κρίση και τώρα έχει τρίτο κέντρο διανομής της στη Σαγκάη για να διευκολύνει τη στρατηγική επέκταση στην Ασία. Το online κατάστημα είναι ήδη σε ισχύ σε κάποιες αγορές. Στην 60η επέτειο της εταιρείας, ο Viggo Mølholm παραιτείται από διευθύνων σύμβουλος για να γίνει πρόεδρος, και ο Torben Paulin διορίζεται ως ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος για τον όμιλο, που διαθέτει σήμερα περισσότερα από 260 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

 

Συμβουλές για τη σωστή φροντίδα των επίπλων BoConcept.

Ξύλο

  • Το ξύλο επηρεάζεται από το φως. Για τις πρώτες 6–8 εβδομάδες, όταν τα έπιπλα απορροφούν για πρώτη φορά το φως του περιβάλλοντος, αφήστε ελεύθερες τις επιφάνειες, χωρίς αντικείμενα, για να αποφύγετε τη δημιουργία μόνιμων σημαδιών και κύκλων. Στην αρχή, τα καινούρια έπιπλα θα χρειαστούν χρόνο μέχρι να απορροφήσουν το φως, ώστε ο τόνος τους να ταιριάξει με εκείνον των υπαρχόντων επίπλων.
  • Η χρήση του νερού πρέπει να είναι περιορισμένη και μόνο πάνω σε πανί. Μετά το καθάρισμα, χρησιμοποιείτε πάντα στεγνό πανί.
  • Το ξύλο είναι πολύ ευαίσθητο στα υγρά. Σκουπίστε αμέσως όταν χυθεί οποιοδήποτε υγρό στην ξύλινη επιφάνεια

Μάρμαρο

Το μάρμαρο είναι ένα πορώδες υλικό με ανοικτή επιφάνεια που χρειάζεται προστασία, γι’ αυτό και τα υγρά θα πρέπει να σκουπίζονται αμέσως για να αποφευχθούν οι λεκέδες.

Πριν από την παράδοση του προϊόντος, περνάμε την επιφάνειά του με ένα προστατευτικό στρώμα από κερί σιλικόνης, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο διείσδυσης υγρών. Ωστόσο, τα ελαιώδη υγρά θα εισχωρήσουν στην επιφάνεια ταχύτερα από ό,τι υγρά με βάση το νερό. Δεδομένου ότι το μάρμαρο επηρεάζεται από τη θερμότητα και θα μπορούσε στη χειρότερη περίπτωση να σπάσει, η επιφάνεια θα πρέπει να προστατεύεται με χρήση σουβέρ.

Γενικές οδηγίες φροντίδας για το μάρμαρο:

  • Τα υγρά θα πρέπει να απομακρύνονται αμέσως από την επιφάνεια με ένα καθαρό, ουδέτερου χρώματος πανί, ελαφρώς εμποτισμένο με χλιαρό νερό.
  • Για ένα πιο σχολαστικό καθαρισμό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαπούνι με ουδέτερο pH, π.χ. σαπούνι νιφάδων. Οποιοδήποτε οξύ ή αλκαλικό προϊόν θα διαβρώσει την επιφάνεια.
  • Η χρήση σουβέρ σε ποτά και ζεστά αντικείμενα είναι απαραίτητη για την προστασία της επιφάνειας.
Έπιπλα εξωτερικού  χώρου
  • Στα ξύλινα τμήματα θα πρέπει να εφαρμόζεται λάδι πριν τη χρήση και περιστασιακά 3-4 φορές το χρόνο (6 φορές το χρόνο σε ξηρές καιρικές συνθήκες). Χρησιμοποιήστε ένα λάδι που είναι κατάλληλο για έπιπλα εξωτερικού χώρου, ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται για το συγκεκριμένο προϊόν.
  • Τα τμήματα από laminate και πολυαιθυλένιο θα πρέπει να καθαρίζονται μόνο με ένα καθαρό, νωπό πανί με ήπιο καθαριστικό. Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά που μπορεί να γρατζουνίσουν ή να διαβρώσουν την επιφάνεια.
  • Το υλικό Durasint είναι μία επίστρωση ζεστής πολτοποιημένης σκόνης που παρέχει αποτελεσματική προστασία ενάντια στη φθορά και τη διάβρωση της επιφάνειας. Είναι ιδανικό για έπιπλα εξωτερικού χώρου.
  • Τα ζεστά αντικείμενα, όπως μαγειρικά σκεύη και κεριά, δε θα πρέπει να τοποθετούνται απ’ ευθείας στις επιφάνειες.
  • Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι ιδανικά για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, αλλά σε μεγάλες περιόδους κακοκαιρίας συνιστούμε να διατηρείτε τα έπιπλά σας προστατευμένα ή αποθηκευμένα.
Καναπές
  • Αν είναι δυνατό, εναλλάσσετε τα μαξιλάρια του καθίσματος και της πλάτης ανά τακτά διαστήματα για να παρατείνετε τη ζωή τους και για να έχουν ομοιόμορφη φθορά με το πέρασμα του χρόνου.
  • Τα μαξιλάρια που έχουν γέμισμα από αφρό/πούπουλα ή ίνες πρέπει να τινάζονται τακτικά για να διατηρήσουν το αρχικό τους σχήμα.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια έχουν στερεωθεί γερά στον καναπέ και πραγματοποιήστε τακτικό έλεγχο.
Υφάσματα Επίπλων
  • Προστατέψετε το ύφασμα από το άμεσο ηλιακό φως για να μην ξεθωριάσει το χρώμα του
  • Συνηθισμένος καθαρισμός: Σκουπίστε συχνά με ηλεκτρική σκούπα και χρησιμοποιήστε το Textile Cleaner της BoConcept για γενικό καθάρισμα.
  • Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το έπιπλό σας, χρησιμοποιήστε το προστατευτικό Textile Protection της BoConcept για να αποφύγετε την εισχώρηση λεκέδων και σκόνης στις ίνες. Για να καθαρίσετε το ύφασμα, σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα και χρησιμοποιήστε το Textile Cleaner της BoConcept. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το Textile Protection της BoConcept για τη διατήρησή του.
  • Τα υφάσματα Frisco και EasyNabuk της συλλογής μας έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία με EasyCare και δεν απαιτούν τη χρήση των προϊόντων καθαρισμού και φροντίδας υφασμάτων της BoConcept.
Δέρμα
  • Προστατέψετε το δέρμα από το άμεσο ηλιακό φως και τις πηγές θερμότητας για να μη ξεθωριάσει το χρώμα του.
  • Για γενικό καθαρισμό χρησιμοποιείτε μόνο ένα στεγνό μαλακό πανί.
  • Αν είναι απαραίτητο, σκουπίστε ή τρίψτε απαλά ολόκληρη την επιφάνεια με ένα καθαρό, μαλακό πανί που το έχετε βουτήξει σε νερό και σαπούνι.
  • Αν το καθαρίσετε με ηλεκτρική σκούπα χρησιμοποιήστε εξάρτημα με μαλακή βούρτσα ώστε να μην γδαρθεί η επιφάνεια.
  • Χρησιμοποιήστε το Leather Cleaner της BoConcept για τον καθαρισμό του καναπέ/της πολυθρόνας 2–3 φορές το χρόνο.
  • Για το δέρμα Colorado, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε το Textile Cleaner και το Textile Protection της BoConcept.
  • Συστήνεται η χρήση του προστατευτικού Leather Protector της BoConcept πριν ακόμα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το νέο σας έπιπλο, καθώς και μετά από τη χρήση του BoConcept Leather Cleaner.
Ευγενική χορηγία