Αρχαία Ελλάδα: Οι αθέατες λεπτομέρειες του Παρθενώνα [Pics]

Ο Παρθενώνας, αναμφισβήτητα είναι ο πιο θρυλικός ναός των Αρχαίων Ελλήνων, και σήμερα αποτελεί το σημείο αναφοράς της Αθήνας. Χτίστηκε μεταξύ 447 και 432 π.Χ. και για πολλούς αρχιτέκτονες, είναι ένα από τα πρώτα κτίρια που αναλύουν με την έναρξη των σπουδών τους.

Μοναδική αρχιτεκτονική

Σχεδιασμένος από τους Ικτίνο και Καλλικράτη, εμφανίζει ένα μοναδικό ρεπερτόριο αρχιτεκτονικών στοιχείων που μπορούν να εκτιμηθούν όλα μαζί, ξεχωριστά το καθένα ή για το ρόλο που παίζουν στη διαμόρφωση ενός πλήρους και μεγαλοπρεπούς συνόλου.

Η ιστοσελίδα Arch Daily συγκέντρωσε ορισμένες από τι λεπτομέρειες του ναού, που δεν είναι γνωστές, καθώς οι φωτογραφίες από τον Παρθενώνα, συνήθως, τον απεικονίζουν από μακριά και ως ολότητα.

Ανατολικό Αέτωμα. Κεφάλι αλόγου
Γλυπτά της Βορειοδυτικής Γωνιάς του Αετώματος
Νότια Μετόπη. Λαπίθης πολεμώντας ένα Κένταυρο
Ανατολικό Αέτωμα
Βόρεια άκρη. Κεφαλή Λέοντος
Ανατολικό Αέτωμα
Μετόπη
Κίων
Ανατολικό Αέτωμα
Δυτικός Θριγκός και Στήλες
Ιωνική ζωφόρος πίσω από το εξωτερικό περιστύλιο
Δυτική πλευρά
src: archdaily.com/870198/15-rarely-seen-details-of-the-parthenon, snoopit24.com/2017/06/06/oi-atheates-leptomereies-tou-parthenwna, newsfeast.gr/2017/06/ancient-greece-unseen-detail-parthenon

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις μία δερμάτινη τσάντα Tips Satchel Blue της σειράς Marc by Marc Jacobs

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (μία) δερμάτινη τσάντα Tips Satchel Blue, του σχεδιαστή Marc Jacobs για τη σειρά Marc by Marc Jacobs, το πιο μοντέρνο αξεσουάρ της σεζόν, αξίας 560€ (ευρώ). Διοργάνωση διαγωνισμού: Elle Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 (12:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού […]

Διαγωνισμός για να κερδίσεις το νέο Huawei P9 από τα Public

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό τα νέα Huawei P9 και P9 Lite smartphones! Διοργάνωση διαγωνισμού: Public (public.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Πέμπτη 09 Ιουνίου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):