Αρχαία Ελλάδα: Οι αθέατες λεπτομέρειες του Παρθενώνα [Pics]

Ο Παρθενώνας, αναμφισβήτητα είναι ο πιο θρυλικός ναός των Αρχαίων Ελλήνων, και σήμερα αποτελεί το σημείο αναφοράς της Αθήνας. Χτίστηκε μεταξύ 447 και 432 π.Χ. και για πολλούς αρχιτέκτονες, είναι ένα από τα πρώτα κτίρια που αναλύουν με την έναρξη των σπουδών τους.

Μοναδική αρχιτεκτονική

Σχεδιασμένος από τους Ικτίνο και Καλλικράτη, εμφανίζει ένα μοναδικό ρεπερτόριο αρχιτεκτονικών στοιχείων που μπορούν να εκτιμηθούν όλα μαζί, ξεχωριστά το καθένα ή για το ρόλο που παίζουν στη διαμόρφωση ενός πλήρους και μεγαλοπρεπούς συνόλου.

Η ιστοσελίδα Arch Daily συγκέντρωσε ορισμένες από τι λεπτομέρειες του ναού, που δεν είναι γνωστές, καθώς οι φωτογραφίες από τον Παρθενώνα, συνήθως, τον απεικονίζουν από μακριά και ως ολότητα.

Ανατολικό Αέτωμα. Κεφάλι αλόγου
Γλυπτά της Βορειοδυτικής Γωνιάς του Αετώματος
Νότια Μετόπη. Λαπίθης πολεμώντας ένα Κένταυρο
Ανατολικό Αέτωμα
Βόρεια άκρη. Κεφαλή Λέοντος
Ανατολικό Αέτωμα
Μετόπη
Κίων
Ανατολικό Αέτωμα
Δυτικός Θριγκός και Στήλες
Ιωνική ζωφόρος πίσω από το εξωτερικό περιστύλιο
Δυτική πλευρά
src: archdaily.com/870198/15-rarely-seen-details-of-the-parthenon, snoopit24.com/2017/06/06/oi-atheates-leptomereies-tou-parthenwna, newsfeast.gr/2017/06/ancient-greece-unseen-detail-parthenon

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Διαγωνισμός για να κερδίσεις ένα εργονομικό TabletPillow από το Cool Home

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό το απίθανο TabletPillow της Bosign, ένα μαξιλάρι ειδικά διαμορφωμένο για χρήση και μεταφορά tablets και smartphones! Επίσης χρησιμοποιείται και σαν βάση για το tablet ώστε να το κρατά σε οριζόντια ή κατακόρυφη θέση, χωρίς να το κρατάτε! Διοργάνωση διαγωνισμού: Cool Home (coolhome.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τρίτη 31 Μαΐου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο […]

Φενγκ Σούι: Μην αφήνετε τίποτα κάτω από το κρεβάτι σας, εκτός από ένα πράγμα!

Tο Φενγκ Σούι συνιστά να μην τοποθετείτε τίποτα κάτω από το κρεβάτι σας. Όμως υπάρχει μία και μοναδική εξαίρεση για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω. Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι πρέπει να είναι ελεύθερος προκειμένου να υπάρχει μια ανοιχτή ροή ενέργειας που να διοχετεύεται ομοιόμορφα σε ολόκληρο το σώμα το βράδυ.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):