Αρχαία Ελλάδα: Οι αθέατες λεπτομέρειες του Παρθενώνα [Pics]

Ο Παρθενώνας, αναμφισβήτητα είναι ο πιο θρυλικός ναός των Αρχαίων Ελλήνων, και σήμερα αποτελεί το σημείο αναφοράς της Αθήνας. Χτίστηκε μεταξύ 447 και 432 π.Χ. και για πολλούς αρχιτέκτονες, είναι ένα από τα πρώτα κτίρια που αναλύουν με την έναρξη των σπουδών τους.

Μοναδική αρχιτεκτονική

Σχεδιασμένος από τους Ικτίνο και Καλλικράτη, εμφανίζει ένα μοναδικό ρεπερτόριο αρχιτεκτονικών στοιχείων που μπορούν να εκτιμηθούν όλα μαζί, ξεχωριστά το καθένα ή για το ρόλο που παίζουν στη διαμόρφωση ενός πλήρους και μεγαλοπρεπούς συνόλου.

Η ιστοσελίδα Arch Daily συγκέντρωσε ορισμένες από τι λεπτομέρειες του ναού, που δεν είναι γνωστές, καθώς οι φωτογραφίες από τον Παρθενώνα, συνήθως, τον απεικονίζουν από μακριά και ως ολότητα.

Ανατολικό Αέτωμα. Κεφάλι αλόγου
Γλυπτά της Βορειοδυτικής Γωνιάς του Αετώματος
Νότια Μετόπη. Λαπίθης πολεμώντας ένα Κένταυρο
Ανατολικό Αέτωμα
Βόρεια άκρη. Κεφαλή Λέοντος
Ανατολικό Αέτωμα
Μετόπη
Κίων
Ανατολικό Αέτωμα
Δυτικός Θριγκός και Στήλες
Ιωνική ζωφόρος πίσω από το εξωτερικό περιστύλιο
Δυτική πλευρά
src: archdaily.com/870198/15-rarely-seen-details-of-the-parthenon, snoopit24.com/2017/06/06/oi-atheates-leptomereies-tou-parthenwna, newsfeast.gr/2017/06/ancient-greece-unseen-detail-parthenon

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Ισλανδία: Περίεργο φαινόμενο έχει τρομοκρατήσει τους κατοίκους

Οι απίστευτες φωτογραφίες των ανεξήγητων σχημάτων στην ισλανδική λίμνη, προκαλούν αίσθηση. Ένα περίεργο αλλά καλοσχεδιασμένο ζιγκ ζαγκ πάνω στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης, έχει ανησυχήσει τους ντόπιους, καθώς κανείς δεν ξέρει αν πρόκειται για κάτι που έχει προκύψει από ανθρώπινη παρέμβαση.

Διαγωνισμός για να κερδίσεις σετ μακιγιάζ από το Vesper

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό ένα σετ μακιγιάζ με προϊόντα Erre Due και Essence. Διοργάνωση διαγωνισμού: Vesper (vesper.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):