Υγεία: Σοκολάτα υγείας και δίαιτα! Όλη η αλήθεια!

Μια δίαιτα απώλειας βάρους «απαιτεί» περιορισμό της συνολικής πρόσληψης θερμίδων, που σίγουρα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τις γνωστές σε όλους μας «λιχουδιές».

choc-colata-kit-realshop-competition-newsfeast

Μια δίαιτα απώλειας βάρους «απαιτεί» περιορισμό της συνολικής πρόσληψης θερμίδων, που σίγουρα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τις γνωστές σε όλους μας «λιχουδιές».

Περιορισμός στην κατανάλωση «λιχουδιών»

Βέβαια, η επιθυμία για κάτι γλυκό δεν παύει να υπάρχει, ενώ η περιστασιακή κατανάλωση του είναι σαφώς κάτι που επιτρέπεται, αρκεί να δίνουμε προσοχή στην ποσότητα. Άλλωστε, ο πλήρης αποκλεισμός των τροφίμων που αγαπάμε, συνήθως λειτουργεί επιβαρυντικά, αφού η στέρησή τους δυσκολεύει την προσπάθεια τήρησης του διαιτολογίου.

Η μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα υγείας, αποτελεί μια συχνή επιλογή γλυκού σε περιόδους δίαιτας.

Πλούσια σε φλαβονοειδή

Πράγματι, ο χαρακτηρισμός της ως «υγείας» είναι αρκετά εύστοχος, αφού λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε κακάο, είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, στα οποία έχουν αποδοθεί ισχυρές αντιοξειδωτικές και καρδιο-προστατευτικές ιδιότητες.

Από την άλλη, περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη, ουσίες που φαίνεται ότι ενισχύουν τη συγκέντρωση και συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης.

Υψηλή θερμιδική αξία μαύρης σοκολάτας

Αυτό που θα πρέπει να θυμούνται όμως οι λάτρεις της σοκολάτας, είναι πως η θερμιδική αξία της μαύρης σοκολάτας είναι εξίσου υψηλή με αυτή της σοκολάτας γάλακτος. Συνεπώς, η επιλογή σοκολάτας υγείας είναι σαφώς προτιμότερη, ωστόσο δε συνεπάγεται ότι μπορούμε να την καταναλώνουμε σε μεγαλύτερη ποσότητα, συγκριτικά με άλλα είδη σοκολάτας.

src: neadiatrofis

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

tgi-fridays-living-well-free-meal-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 5 δωρεάν γεύματα στα εστιατόρια T.G.I. Friday’s

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 5 (πέντε)  γεύματα για 2 (δύο) άτομα από τα καταστήματα εστιατορίων T.G.I. Friday’s, συμπεριλαμβανομένου και του νέου μενού Living Well, αξίας 40€ (ευρώ) το καθένα. Διοργάνωση διαγωνισμού: Mamapeinao Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού γράψτε το όνομά σας […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):