Νέα έρευνα: Κίνδυνοι υψηλής κατανάλωσης πρωτεΐνης για το συκώτι

Νέα μελέτη, που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο Ηπατολογίας στο Άμστερνταμ, δείχνει πως η κατανάλωση δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μη-αλκοολικής λιπώδους διήθησης του ήπατος.

Νέα μελέτη, που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο Ηπατολογίας στο Άμστερνταμ, δείχνει πως η κατανάλωση δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μη-αλκοολικής λιπώδους διήθησης του ήπατος.

Διαιτητική πρόσληψη πρωτεΐνης

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 3.440 ενήλικες ηλικίας 71 ετών κατά μέσο όρο. Η διαιτητική πρόσληψη πρωτεΐνης αξιολογήθηκε μέσα από τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων, ενώ μετρήθηκε και ο δείκτης μάζας σώματος των εθελοντών.

Συνολικά, η αυξημένη κατανάλωση πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης φάνηκε να σχετίζεται με μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης λιπώδους διήθησης του ήπατος, σε υπέρβαρα άτομα.

Λιπώδους διήθησης ήπατος

Όπως συμπεραίνουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν πως η πρόσληψη ζωικής πρωτεΐνης αποτελεί παράγοντα που θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν στη συμβουλευτική ασθενών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

win-contest-double-tickets-game-national-team-switzerland-epo-hellenic-football-federation-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 100 διπλά εισιτήρια για τον αγώνα της Εθνικής Ανδρών με την Ελβετία

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 100 (εκατό) διπλά εισιτήρια για τον αγώνα της Εθνικής Ανδρών με την Ελβετία, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 6 (έξι) Φεβρουαρίου 2013, προσφορά της ΕΠΟ (Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας). Διοργάνωση διαγωνισμού: ΕΠΟ Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Κυριακή 06 Ιανουαρίου 2013 (22:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού, […]

seized-160-kilos-cannabis-greek-albanian-border-police

Κατάσχεση 160 κιλών ινδικής κάνναβης στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας

Κατάσχεση 160 (εκατόν εξήντα) κιλών ινδικής κάνναβης, στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας, στην περιοχή Κονίσπολη, κοντά στο συνοριακό φυλάκιο του Μαυροματίου, πραγματοποιήθηκε από την αλβανική αστυνομία. Εκπρόσωπος της αστυνομίας των Αγίων Σαράντα, δήλωσε ότι η ινδική κάνναβη (Cannabis indica) είχε προορισμό την ελληνική αγορά. Είπε, επίσης, ότι όταν οι έμποροι ναρκωτικών συνειδητοποίησαν ότι τους κυνηγούσαν […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):