Η σημερινή «Συνταγή της Ημέρας» είναι μια υπέροχη, συνταγή για ανοιξιάτικο φακόρυζο, για να νιώσετε λίγο από την αίγλη του Survivor! Καλή σας επιτυχία!
Υλικά:
- 250 γρ φακές
- 200 γρ ρύζι (χρησιμοποίησα καστανό)
- ντοματίνια
- τριμμένο καρότο
- ξερό κρεμμύδι
- αγγουράκια τουρσί
- μαϊντανός
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- λεμόνι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις φακές να μουλιάσουν. Το ίδιο κάνουμε και για το ρύζι, σε άλλο μπολ βέβαια. Όσο περισσότερο τα αφήσουμε, τόσο λιγότερος θα είναι ο απαιτούμενος χρόνος μαγειρέματος.
- Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμες (εμένα μου παίρνει γύρω στα 20 λεπτά), τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε στην κατσαρόλα.
- Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό (εμένα μου παίρνει γύρω στα 30 λεπτά) και όταν είναι έτοιμο το ξεπλένουμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις φακές.
- Ψιλοκόβουμε αγγουράκια τουρσί, ντοματίνια, κρεμμύδι, μαϊντανό, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά.
- Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού.
src: healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/04/anoiksiatiko-fakoryzo.html