Υγεία: Θηλασμός και διατροφή της μητέρας

Είναι γνωστό πως ο μητρικός θηλασμός αποτελεί τον ιδανικό τρόπο σίτισης του βρέφους, καθώς το μητρικό γάλα περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών, που απαιτούνται για την υγιή ανάπτυξη του βρέφους. Από την άλλη, ο θηλασμός συνδέεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία της μητέρας και του βρέφους, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα.

adoption-children-gay-couple

Είναι γνωστό πως ο μητρικός θηλασμός αποτελεί τον ιδανικό τρόπο σίτισης του βρέφους, καθώς το μητρικό γάλα περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών, που απαιτούνται για την υγιή ανάπτυξη του βρέφους.
Από την άλλη, ο θηλασμός συνδέεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία της μητέρας και του βρέφους, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα.

Διατροφή κατά τη διάρκεια θηλασμού

Η διατροφή της μητέρας κατά τη διάρκεια του θηλασμού, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς μέσω αυτής, προσλαμβάνονται τόσο η απαραίτητη ενέργεια, όσο και τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την παραγωγή του μητρικού γάλακτος.

Παράλληλα, οι διατροφικές συνήθειες της μητέρας μπορούν να μεταβάλλουν και τη γεύση του μητρικού γάλακτος, γεγονός που έχει φανεί ότι εμπλέκεται στη διαμόρφωση των γευστικών προτιμήσεων του παιδιού.

Ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο

Συνεπώς, οι θηλάζουσες μητέρες θα πρέπει να ακολουθούν ένα ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποικιλία. Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνεται η έκθεση του βρέφους σε διαφορετικές οσμές και γεύσεις, γεγονός που μπορεί μελλοντικά να διευκολύνει την αποδοχή νέων τροφών που θα προστεθούν στο διαιτολόγιό του.

Επιπλέον, η ποικιλία στη διατροφή της μητέρας μπορεί να συμβάλλει και στην πρόληψη της εμφάνισης αλλεργιών, καθώς, μέσω του μητρικού γάλακτος, ο οργανισμός του βρέφους αποκτά σταδιακά ανοχή στις τροφές που καταναλώνονται.

src: neadiatrofis.gr/2017/04/thilasmos-kai-diatrofi-tis-miteras.html, mitrikos thilasmos

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

azerbaijan-armenia-map-moscow-talks

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Ο αζέρος και ο αρμένιος ΥΠΕΞ θα έχουν συνομιλίες στη Μόσχα

Η Μόσχα απηύθυνε πρόσκληση στον αζέρο υπουργό Εξωτερικών Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ (Jeyhun Bayramov) και στον αρμένιο ομόλογό του Ζοχράμπ Μνατσακανιάν (Zohrab Mnatsakanyan). Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν επιβεβαίωσαν ότι οι υπουργοί Εξωτερικών τους θα μεταβούν για συνομιλίες στη Μόσχα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Poutin: Έκκληση για τερματισμό […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):