Με Λαχανικά
Για μπλε – μωβ αποτέλεσμα – με κόκκινο λάχανο
- Κόβουμε σε κομμάτια ένα μικρό μωβ λάχανο και το βράζουμε για 15-20 λεπτά.
- Στη συνέχεια, θα πετάξετε τα λάχανα και θα αφήσετε τα αυγά στο νερό από μια ώρα μέχρι μια μέρα.
Για σκούρο καφέ χρώμα – με παντζάρια
- Βράζουμε τα παντζάρια και κρατάμε το ζουμί. Βάζουμε τα αυγά μας μέσα για μια μέρα
Για κροκί χρώμα με σχέδια- με φλούδες από κρεμμύδια
- Καθαρίζουμε ένα κρεμμύδι και κρατάμε τις φλούδες του.
- Καλύπτουμε ένα αυγό με τους φλούδες και τυλίγουμε με λαδόκολλα. Χρησιμοποίησα λαδόκολλα που από την άλλη μεριά είχε αλουμινόχαρτο.
- Βράζουμε κανονικά το αυγό μας.
Για κόκκινο χρώμα με πάπρικα
Με χρώματα ζαχαροπλαστικής
- Διαλύουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε ένα ποτήρι και τοποθετούμε μέσα βρασμένα αυγά. Χρησιμοποίησα χρώμα σε πάστα.
Με ειδικές κλωστές
- Βάζουμε τις ειδικές κλωστές σε ένα κομμάτι λαδόκολλα, βάζουμε από πάνω το αυγό, προσθέτουμε και άλλες κλωστές.
- Τυλίγουμε με λαδόκολλα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Χρησιμοποίησα λαδόκολλα που από την άλλη μεριά είχε αλουμινόχαρτο.
- Βράζουμε κανονικά.
Με κάρυ
- Βάζουμε ένα βρασμένο αυγό σε ένα ποτήρι με μπόλικο κάρυ. Αφήνουμε για μια μέρα.
Με χαρτοπετσέτες
- Τυλίγουμε ένα αυγό με τη χαρτοπετσέτα της αρεσκείας μας.
- Τυλίγουμε έπειτα με αλουμινόχαρτο και βράζουμε κανονικά το αυγό μας.
- Το αποτέλεσμα εξαρτάται από την ποιότητα της χαρτοπετσέτας.
src: healthy-and-delicious-recipes, Βαψτε αυγα οικολογικα