Υγεία: Η κανέλλα σύμμαχος στη ρύθμιση του σακχάρου

Η κανέλα αποτελεί ένα αγαπημένο μπαχαρικό, που χρησιμοποιείται σε πλήθος φαγητών και γλυκών της ελληνικής κουζίνας, ενώ συχνά προστίθεται ακόμη και σε σνακ ή ροφήματα.

Honey and Cinnamon

Η κανέλα αποτελεί ένα αγαπημένο μπαχαρικό, που χρησιμοποιείται σε πλήθος φαγητών και γλυκών της ελληνικής κουζίνας, ενώ συχνά προστίθεται ακόμη και σε σνακ ή ροφήματα.

Κανέλα χαρακτηριστικό άρωμα

Παράλληλα, φαίνεται ότι εκτός από το χαρακτηριστικό της άρωμα, μπορεί να προσφέρει και οφέλη για την υγεία, καθώς πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι διαθέτει και ευεργετικές ιδιότητες.

Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερος λόγος γίνεται για την υπογλυκαιμική της δράση, η οποία μπορεί να συμβάλλει στον καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο σε άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Βελτίωση ινσουλινοευαισθησίας

Πράγματι, επιστημονικές μελέτες των τελευταίων ετών έχουν δείξει πως η κανέλα περιέχει συστατικά που ασκούν παρόμοια δράση με την ινσουλίνη, αυξάνοντας τη μεταφορά γλυκόζης στους ιστούς, με αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων της στο αίμα.

Έτσι, η κατανάλωση κανέλας έχει συσχετισθεί με μείωση των τιμών σακχάρου, τόσο σε κατάσταση νηστείας όσο και μεταγευματικά, καθώς και με βελτίωση της ινσουλινοευαισθησίας.

Ευεργετική δράση κανέλας

Σε κάθε περίπτωση, τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα δε θεωρούνται επαρκή για τη δημιουργία συγκεκριμένων συστάσεων, ενώ είναι σαφές πως η πιθανή ευεργετική δράση της κανέλας δεν υποκαθιστά τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και της άσκησης στη διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη.

Ωστόσο, θα λέγαμε πως φαίνεται πως η προσθήκη κανέλας στη διατροφή των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη μπορεί να δράσει συμπληρωματικά, συμβάλλοντας στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

remington-shine-therapy-hair-dryer-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 5 σεσουάρ Shine Therapy της εταιρείας Remington

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 5 (πέντε) σεσουάρ Shine Therapy της εταιρείας Remington για ταυτόχρονο styling και περιποίηση της τρίχας για τις πιο hot εμφανίσεις σου! Διοργάνωση διαγωνισμού: Glamour magazine Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το σεσουάρ του διαγωνισμού επισκεφτείτε αυτή τη σελίδα.   Shine Therapy Remington D4444 – Τεχνικά χαρακτηριστικά […]

betarades-betting-betfair-money-giveaway-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 1000 € μετρητά από τους Betarades και την Betfair

Διαγωνισμός: Κέρδισε, στο μεγάλο διαγωνισμό 1000€ (ευρώ) μετρητά από τους Betarades, σε συνεργασία με την Betfair. Διοργάνωση διαγωνισμού: Betarades, Betfair Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού, πρέπει να στοιχηματίστε 25€ (ευρώ), σε αυτήν την σελίδα, σε […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):