Υγεία: Η κανέλλα σύμμαχος στη ρύθμιση του σακχάρου

Η κανέλα αποτελεί ένα αγαπημένο μπαχαρικό, που χρησιμοποιείται σε πλήθος φαγητών και γλυκών της ελληνικής κουζίνας, ενώ συχνά προστίθεται ακόμη και σε σνακ ή ροφήματα.

Honey and Cinnamon

Η κανέλα αποτελεί ένα αγαπημένο μπαχαρικό, που χρησιμοποιείται σε πλήθος φαγητών και γλυκών της ελληνικής κουζίνας, ενώ συχνά προστίθεται ακόμη και σε σνακ ή ροφήματα.

Κανέλα χαρακτηριστικό άρωμα

Παράλληλα, φαίνεται ότι εκτός από το χαρακτηριστικό της άρωμα, μπορεί να προσφέρει και οφέλη για την υγεία, καθώς πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι διαθέτει και ευεργετικές ιδιότητες.

Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερος λόγος γίνεται για την υπογλυκαιμική της δράση, η οποία μπορεί να συμβάλλει στον καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο σε άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Βελτίωση ινσουλινοευαισθησίας

Πράγματι, επιστημονικές μελέτες των τελευταίων ετών έχουν δείξει πως η κανέλα περιέχει συστατικά που ασκούν παρόμοια δράση με την ινσουλίνη, αυξάνοντας τη μεταφορά γλυκόζης στους ιστούς, με αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων της στο αίμα.

Έτσι, η κατανάλωση κανέλας έχει συσχετισθεί με μείωση των τιμών σακχάρου, τόσο σε κατάσταση νηστείας όσο και μεταγευματικά, καθώς και με βελτίωση της ινσουλινοευαισθησίας.

Ευεργετική δράση κανέλας

Σε κάθε περίπτωση, τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα δε θεωρούνται επαρκή για τη δημιουργία συγκεκριμένων συστάσεων, ενώ είναι σαφές πως η πιθανή ευεργετική δράση της κανέλας δεν υποκαθιστά τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και της άσκησης στη διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη.

Ωστόσο, θα λέγαμε πως φαίνεται πως η προσθήκη κανέλας στη διατροφή των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη μπορεί να δράσει συμπληρωματικά, συμβάλλοντας στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

recipe-day-paint-eggs-ecologically

Εκκλησία: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά την Μεγάλη Πέμπτη;

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη… Το αυγό συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός – όπως το περίβλημα του αυγού -, αλλά έκρυβε μέσα του τη «Ζωή», αφού από αυτόν βγήκε ο Χριστός και αναστήθηκε!

legitimized-illegal-buildings-year-1975

Νομιμοποιούνται όλα τα αυθαίρετα κτίρια προ του 1975 με ένα παράβολο των 500 € !

Με μόλις 500 € (ευρώ) μπορούν να εξαιρεθούν οριστικά από την κατεδάφιση όλα τα αυθαίρετα κτίρια προ του 1975, καθώς και όλα τα κτίρια με μικρές πολεοδομικές παραβάσεις (πέργκολες, μπάρμπεκιου, εξώστες, αλλαγές διαρρύθμισης κ.λπ.), ανεξαρτήτως του αριθμού τους εντός οριζόντιας ιδιοκτησίας. Οριστική νομιμοποίηση, αφού πληρώσουν το ειδικό πρόστιμο που προβλέπεται από τον νόμο για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):