Υγεία: Τσάι και εγκεφαλική λειτουργία

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό The Journal of Nutrition, Health & Aging, φαίνεται ότι η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και ειδικότερα σε άτομα που εμφανίζουν γενετική προδιάθεση.

head headache brain cancer human nerves

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό The Journal of Nutrition, Health & Aging, φαίνεται ότι η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και ειδικότερα σε άτομα που εμφανίζουν γενετική προδιάθεση.

health-tea-brain-function

Μελέτη στην κατανάλωση τσαγιού

Στη μελέτη συμμετείχαν 957 ενήλικες, ηλικίας άνω των 55 ετών. Οι ερευνητές συγκέντρωσαν πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση τσαγιού κατά το διάστημα 2003-2005, ενώ οι εθελοντές συμμετείχαν σε τεστ αξιολόγησης της νοητικής τους λειτουργίας κάθε 2 χρόνια μέχρι το 2010.

Επιπλέον, συλλέχθηκαν πληροφορίες για τις συνήθειες του τρόπου ζωής, το ιατρικό ιστορικό, τις σωματικές και κοινωνικές δραστηριότητες των συμμετεχόντων και ταυτοποιήθηκαν όσοι έφεραν ένα συγκεκριμένο γονίδιο που συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης νόσου του Αλτσχάιμερ.

Μείωση της πιθανότητας εμφάνισης Alzheimer

Συνολικά, βρέθηκε πως η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού σχετίζεται με μείωση της πιθανότητας εμφάνισης έκπτωσης της νοητικής λειτουργίας κατά 50%, ενώ η αντίστοιχη μείωση μεταξύ των ατόμων που είχαν γενετική προδιάθεση για εμφάνιση νόσου του Αλτσχάιμερ (Alzheimer’s disease), ανήλθε στο 86%.

  • Επιπλέον, τα αποτελέσματα δε φάνηκαν να διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος του τσαγιού.

Προστατευτική δράση του τσαγιού

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η πιθανή προστατευτική δράση του τσαγιού θα μπορούσε να αποδοθεί στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιο-δραστικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που ενδεχομένως προστατεύουν τα κύτταρα του εγκεφάλου.

Κλείνοντας, σχολιάζουν πως η κατανόηση των υπεύθυνων μηχανισμών βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο και συνεπώς απαιτούνται περισσότερες μελέτες, πριν οδηγηθούμε σε σαφή συμπεράσματα.

src: wikipedia.org/wiki/Νόσος_Αλτσχάιμερ,

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Συρία: Συναγερμός για τα φράγματα του Ευφράτη και του Τίγρη

Να προλάβει την «επικείμενη καταστροφή» ενός βομβαρδισμού των φραγμάτων του Τίγρη και του Ευφράτη προσπαθεί η κυβέρνηση της Συρίας. Με επιστολή της προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ζητά να υποχρεώσει τη στρατιωτική επιχείρηση να σταματήσει να στοχεύει τα φράγματα του Ευφράτη και του Τίγρη.

lg-optimus-f5-4g-xblog-competition-germanos

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις το νέο smartphone LG Optimus F5 4G από το Xblog

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) νέο smartphone LG Optimus F5 4G, με οθόνη αφής 4,3″ (ιντσών) τεχνολογίας LCD IPS, διπύρηνο επεξεργαστή 1.2GHz Qualcomm και ενσωματωμένες έξυπνες λειτουργίες όπως Qslide, Live Zooming και Q Translator. Διοργάνωση διαγωνισμού: Xblog.gr , Γερμανός. Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 (12:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):