Υγεία: Τσάι και εγκεφαλική λειτουργία

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό The Journal of Nutrition, Health & Aging, φαίνεται ότι η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και ειδικότερα σε άτομα που εμφανίζουν γενετική προδιάθεση.

head headache brain cancer human nerves

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό The Journal of Nutrition, Health & Aging, φαίνεται ότι η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και ειδικότερα σε άτομα που εμφανίζουν γενετική προδιάθεση.

health-tea-brain-function

Μελέτη στην κατανάλωση τσαγιού

Στη μελέτη συμμετείχαν 957 ενήλικες, ηλικίας άνω των 55 ετών. Οι ερευνητές συγκέντρωσαν πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση τσαγιού κατά το διάστημα 2003-2005, ενώ οι εθελοντές συμμετείχαν σε τεστ αξιολόγησης της νοητικής τους λειτουργίας κάθε 2 χρόνια μέχρι το 2010.

Επιπλέον, συλλέχθηκαν πληροφορίες για τις συνήθειες του τρόπου ζωής, το ιατρικό ιστορικό, τις σωματικές και κοινωνικές δραστηριότητες των συμμετεχόντων και ταυτοποιήθηκαν όσοι έφεραν ένα συγκεκριμένο γονίδιο που συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης νόσου του Αλτσχάιμερ.

Μείωση της πιθανότητας εμφάνισης Alzheimer

Συνολικά, βρέθηκε πως η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού σχετίζεται με μείωση της πιθανότητας εμφάνισης έκπτωσης της νοητικής λειτουργίας κατά 50%, ενώ η αντίστοιχη μείωση μεταξύ των ατόμων που είχαν γενετική προδιάθεση για εμφάνιση νόσου του Αλτσχάιμερ (Alzheimer’s disease), ανήλθε στο 86%.

  • Επιπλέον, τα αποτελέσματα δε φάνηκαν να διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος του τσαγιού.

Προστατευτική δράση του τσαγιού

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η πιθανή προστατευτική δράση του τσαγιού θα μπορούσε να αποδοθεί στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιο-δραστικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που ενδεχομένως προστατεύουν τα κύτταρα του εγκεφάλου.

Κλείνοντας, σχολιάζουν πως η κατανόηση των υπεύθυνων μηχανισμών βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο και συνεπώς απαιτούνται περισσότερες μελέτες, πριν οδηγηθούμε σε σαφή συμπεράσματα.

src: wikipedia.org/wiki/Νόσος_Αλτσχάιμερ,

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Τα Κύτταρα Σας Ακούνε – Γιατρευτείτε Μιλώντας Στο Σώμα Σας

H επιστήμη αρχίζει να συνειδητοποιεί την αρχέγονη γνώση των σαμάνων, των θεραπευτών και των πνευματικών δασκάλων, που βασίζονταν στις μοναδικές πνευματικές ιδιότητες του μυαλού για την επούλωση σωματικών και ψυχικών τραυμάτων. Το σώμα μας αποτελείται από κύτταρα και σε αυτά πρέπει να δώσουμε προσοχή, όταν απαιτούμε κάτι από αυτό.

sensai-deluxe-beauty-case-elle-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις μία κασετίνα ομορφιάς Sensai Deluxe Beauty Case αξίας 1.350 €

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (μία) κασετίνα ομορφιάς Sensai Deluxe Beauty Case αξίας 1.350 € (ευρώ), από την εταιρεία Sensai by Kanebo. Διοργάνωση διαγωνισμού: Pegasus Magazines Publications Α.Ε. (Elle.gr). Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 (12:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα. Όροι συμμετοχής Λεπτομέρειες διαγωνισμού Πάρε μέρος στο διαγωνισμο της Pegasus magazine και κερδισε τα δωρα του διαγωνισμού. […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):