Γιατί θωράκισε το Καστελόριζο η Πολεμική Αεροπορία; Πως αντιδρούν οι Τούρκοι

Η πολυεθνική δύναμη της Άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ με μαχητικά αεροσκάφη από Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία και Η.Α.Ε., βρέθηκε στο Καστελόριζο και σε άλλα σημεία της ελληνικής επικράτειας που βρίσκονται στο επίκεντρο της τουρκικής αμφισβήτησης.

Το χθεσινό σενάριο της Πολυεθνικής Άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 προέβλεπε την προσβολή ναυτικών στόχων στη θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου. Η πολυεθνική δύναμη της Άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ με μαχητικά αεροσκάφη από Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία και Η.Α.Ε., βρέθηκε στο Καστελόριζο και σε άλλα σημεία της ελληνικής επικράτειας που βρίσκονται στο επίκεντρο της τουρκικής αμφισβήτησης.

Νατοϊκές ασκήσεις

Κάποια από αυτά μάλιστα αποκλείονται σχεδόν πάντα από τις Νατοϊκές ασκήσεις με παρέμβαση της Τουρκίας.

Το χθεσινό σενάριο της άσκησης έγινε σε θαλάσσια περιοχή πολύ κοντά στην περιοχή που οι Τούρκοι είχαν δεσμεύσει με NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά και η οποία προφανώς ανεστάλη.

Ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας NAVTEX

Υπήρξαν ενέργειες του ελληνικού πενταγώνου και συγκεκριμένα της Ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας του ΠΝ η οποία ακύρωσε την σχετική τουρκική NAVTEX.

Είκοσι λοιπόν αεροσκάφη της πολυεθνικής άσκησης βομβάρδισαν ναυτικούς στόχους νότια του Καστελόριζου. Ενώ αεροσκάφος ιπτάμενο ραντάρ της ΠΑ πετούσε ανοιχτά της Κρήτης συντονίζοντας τα αεροσκάφη της άσκησης.

Κανονιοφόρος ΟΡΜΗ

Στο κομμάτι αυτό της άσκησης έλαβε μέρος και η κανονιοφόρος ΟΡΜΗ (P-230) του ΠΝ. Η Πολυεθνική δύναμη της άσκησης ΗNΙΟΧΟΣ 2017 θα βρεθεί και σήμερα 5 Απριλίου 2017 στην περιοχή του Καστελορίζου με διαφορετικά σενάρια ασκήσεων.

Χαρακτηριστικό της σημασίας της άσκησης στο Καστελόριζο είναι ότι στις 3 Απριλίου 2017 μία ημέρα πριν να βρεθεί η δύναμη στο Καστελόριζο οι τουρκικές παραβιάσεις έφτασαν στις 32 ενώ την ημέρα της άσκησης έγινε μόνο μία μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Στις περιοχές της άσκησης οι Tούρκοι αρκέστηκαν να σηκώσουν κάποια πτητικά της Αστυνομίας κατά πάσα πιθανότητα για «αβλαβή» εναέρια παρατήρηση.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

sweet-onion-handcrafts-giveaway-vintage-clutch-bag

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις ένα χειροποίητο Vintage Clutch τσαντάκι της Sweet Onion

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) χειροποίητο Vintage Clutch τσαντάκι (bag), φτιαγμένο από την Sweet Onion. Διοργάνωση διαγωνισμού: Sweet Onion Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 (24:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού κάνοντας like σε αυτήν τη σελίδα, share (κοινοποίηση) στον τοίχο σου στο facebook τη φωτογραφία και αφήνοντας ένα σχόλιο λέγοντας […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):