Που οφείλεται το μέγεθος και το σχήμα της μύτης μας;

Μπορεί να κατηγορούμε τους γονείς μας για τη μύτη μας, αλλά το μέγεθος και το σχήμα της έχει πιο βαθιές ρίζες. Συγκεκριμένα οι γιατροί απέδειξαν ότι η μύτη προσαρμόζεται στο κλίμα της περιοχής που γεννιόμαστε. Συγκεκριμένα η μύτη δεν χρησιμοποιείται μόνο για όσφρηση και αναπνοή, αλλά παίζει και τον ρόλο του φίλτρου για τον αέρα που φθάνει στους πνεύμονες.

nose_face_metric
Due to the size and shape of our nose?

Μπορεί να κατηγορούμε τους γονείς μας για τη μύτη μας, αλλά το μέγεθος και το σχήμα της έχει πιο βαθιές ρίζες. Συγκεκριμένα οι γιατροί απέδειξαν ότι η μύτη προσαρμόζεται στο κλίμα της περιοχής που γεννιόμαστε. Συγκεκριμένα η μύτη δεν χρησιμοποιείται μόνο για όσφρηση και αναπνοή, αλλά παίζει και τον ρόλο του φίλτρου για τον αέρα που φθάνει στους πνεύμονες.

Το κλίμα καθορίζει και το μέγεθος της μύτης

Χονδρικά, η ζέστη και η υγρασία κάνουν τις μύτες πιο πλατιές και κοντές, ενώ το κρύο και η ξηρασία τις κάνουν πιο λεπτές και μακριές.

Ακόμη η μύτη είναι παράγοντας επιλογής σεξουαλικού συντρόφου, με αποτέλεσμα οι μικρές μύτες να επικράτησαν ανά τους αιώνες.

Μεγαλύτερες οι μύτες των αντρών

Τέλος οι άντρες έχουν μεγαλύτερες μύτες από τις γυναίκες γιατί χρειαζόταν περισσότερο αέρα για τις χειρονακτικές εργασίες.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

costa-rica-renewable-energy

Κόστα Ρίκα: Eνεργειακά αυτόνομη 285 ημέρες από ανανεώσιμες πηγές

Η Κόστα Ρίκα, μια χώρα με πληθυσμό λιγότερο από 5 (πέντε) εκατομμύρια, συμπλήρωσε 285 ημέρες καλύπτοντας τις ενεργειακές της ανάγκες αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ICE) της Κόστα Ρίκα, συνολικά το 99% (99 τοις εκατό) της ηλεκτρικής ενέργειας για το 2015 προήλθε από ανανεώσιμες πηγές, ενώ το υπόλοιπο 1% (ένα […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):