Φύκια A.F.A: Η πληρέστερη και πλέον ισορροπημένη τροφή στον κόσμο

Η πληρέστερη και πλέον ισορροπημένη τροφή στον κόσμο. Τα Άγρια Γαλαζοπράσινα Φύκια (AFA) (Επιστημονική ονομασία: Aphanizomenon flos-aquae) της λίμνης Κλάμαθ του Όρεγκον είναι διαφορετικά και υπερέχουν σε σύγκριση με τα περισσότερα είδη φυκιών.

gavdos-island-hunting-season-newsfeast

Η πληρέστερη και πλέον ισορροπημένη τροφή στον κόσμο. Τα Άγρια Γαλαζοπράσινα Φύκια (AFA) (Επιστημονική ονομασία: Aphanizomenon flos-aquae) της λίμνης Κλάμαθ του Όρεγκον είναι διαφορετικά και υπερέχουν σε σύγκριση με τα περισσότερα είδη φυκιών.

Άγρια Γαλαζοπράσινα Φύκια

Τα Άγρια Γαλαζοπράσινα Φύκια (AFA) – η πρώτη και παλαιότερη μορφή ζωής επάνω στην Γη – δεσμεύουν και συμπυκνώνουν την αναζωογονητική δύναμη του ήλιου αποτελώντας μια καταπληκτική τροφή τόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που τα καθιστά ικανά να αντιμετωπίσουν σοβαρές ελλείψεις σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και να ανακουφίσουν έτσι ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας.
Oι επιστήμονες που το εξέτασαν διαπίστωσαν ότι τα κύτταρά του είναι όμοια με το ανθρώπινο κύτταρο.
Σημασία μεγάλη, για να καταλάβουμε την τεράστια θρεπτική τους αξία, έχει να δούμε τις συνθήκες στις οποίες φύονται και αναπτύσσονται.

Λίμνες περιοχή Όρεγκον στην Αμερική.

Μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως ο μόνος πραγματικά επίγειος παράδεισος (χαρακτηρισμένος ως περιοχή NATURA).
Γιατί;
Είναι μία από 6 πιο προστατευόμενες ατοξικές –ενεργειακές περιοχές του πλανήτη που προστατεύεται βιολογικά με τους αυστηρότερους νόμους!
• Τα δέντρα εκεί φτάνουν μέχρι τα  150 μέτρα.
• Η περιοχή θεωρείται μετά από έρευνες ως ένα από τα πιο δυνατά ενεργειακά μέρη στον πλανήτη μας! Ότι ζούσε και ζει εκεί (ζώα, ψάρια, πουλιά, φυτά ) οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι  ήταν και συνεχίζουν και είναι απόλυτα υγιή!
 • Το βουνό Σάστα που είναι γύρω από τις λίμνες που βρίσκονται εκεί (για τις οποίες θα μιλήσουμε παρακάτω) είναι το πιο ιαματικό βουνό του πλανήτη και εκεί γίνεται η μεγαλύτερη παραγωγή ζωής ανά τμ. στην γη μας. Το 98 % της παραγωγής οξυγόνου της γης παράγεται από τα φύκια.
 • Η περιοχή είναι πλήρως ατοξική. 250 km περιμετρικά των λιμνών υπάρχει έρημος, δεν υπάρχουν κοντά πόλεις ή και βιομηχανίες.
Η περιοχή αυτή ελέγχεται από τον Βρετανό καθηγητής Βιολογίας και διευθυντής Δημόσιας υγείας των ΗΠΑWilliam Barry ο οποίος μάλιστα  ζει μόνιμα εκεί και  ελέγχει τις λίμνες της περιοχής για την ατοξικότητας τους! Θα δούμε παρακάτω το γιατί!
 • Η πάνω λίμνη (Crater lake) βρίσκεται σε υψόμετρο 3.500 m, με έκταση 200 km2, το βάθος της οποίας υπολογίζεται στα 700 περίπου, έχει τα πιο διαυγή νερά σε όλο τον κόσμο. Η διαύγεια τους φτάνει 150 m όταν στα επόμενα πιο διαυγή νερά η ορατότητα φτάνει από 4 έως και 12 m σε μία ευθεία.
Τα νερά αυτής της λίμνης χύνονται στην κάτω λίμνη (Klamath lake) .
H λίμνη αυτή η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1600 m με έκταση 300 km2. τροφοδοτείται και από 17 γεωθερμικές πηγές και ποτάμια, τα οποία αναβλύζουν από τα έγκατα της Γης.
Και οι δύο λίμνες είναι ανενεργοί κρατήρες ηφαιστείων (καλντέρες). Αυτοί είναι και οι λόγοι που τα φύκια AFA που βρέθηκαν εκεί, στην επιφάνεια της λίμνης Klamath εμπεριέχουν ΌΛΑ τα μέταλλα. Και τώρα, αναρωτηθείτε, υπάρχει ΆΛΛΟ μέρος πάνω στην γη που να είναι τόσο ΚΑΘΑΡΟ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ και που να μπορεί να χαρίσει μία τόσο απόλυτα ωφέλιμη τροφή και μάλιστα σε τέτοια αφθονία, που μπορεί να θρέψει 3 φορές ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον πλανήτη!
Seaweed A.F.A: The most complete and balanced food in the world
Η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΟΞΥΝΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.

– Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι επηρεασμένο απ’ το στρες ή κάποια πάθηση, ξεκινά να απορροφά απ’ την μεταβολική ενέργεια του σώματος. Οι άνθρωποι με μη ισοζυγισμένο ανοσοποιητικό σύστημα συχνά πάσχουν από χρόνια κούραση και έλλειψη ενέργειας. Μικρές ποσότητες φυκιών επαναφέρουν την αρμονία του και την σταθεροποιούν, αφού μ’ αυτό τον τρόπο ελευθερώνουν μεγάλο μέρος της μεταβολικής μας ενέργειας. Έτσι αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για την αποκατάσταση της υγείας και την αφομοίωση της τροφής.
Αυτοί που συχνά καταναλώνουν μικροφύκια, αντιλαμβάνονται σύντομα, ότι η αποκατάσταση της υγείας μετά από ασθένεια, και η επούλωση πληγών επιταχύνεται σημαντικά. Εκτός αυτού οι άνθρωποι αυτοί είναι γεμάτοι ενέργεια και έχουν καλύτερη απόδοση, πιο ανθεκτικοί έναντι στο στρες και άλλες δυσάρεστες συνθήκες.
Το υγιές ανοσοποιητικό σύστημα είναι μεγάλης σημασίας ειδικά για τα παιδιά, σε σύνδεση με την ωρίμανση του οργανισμού και προστασίας του εσωτερικού τους περιβάλλοντος. Παιδιά, τα οποία κατά τα πρώτα τους χρόνια ασθενούν συχνά, μετά την λήψη φυκιών, γρήγορα αναπληρώνουν την καθυστέρηση στην ανάπτυξή τους.
Δείτε και Αιτίες για εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Πως να το ενισχύσετε
Υποστηρίζουν το καρδιακό σύστημα, ελέγχουν το βάρος και αυξάνουν την καλήχοληστερόλη σε αντίθεση με την κακή. Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Γερμανία και Ινδία πάνω σε ανθρώπους δείχνουν, ότι μαζί με την χοληστερόλη, τα μικροφύκια λιγοστεύουν και το βάρος. Κυρίως στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α ηπαχυσαρκία είναι ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά προβλήματα. Ουσιαστικά είναι ασθένεια η οποία συνδέεται με δυσλειτουργίες του μεταβολισμού, η οποία οδηγεί σε πολλές άλλες παθήσεις, λιγοστεύει την αυτοπεποίθηση και χειροτερεύει την ποιότητα ζωής.
– Η συχνή λήψη μικροφυκιών σε συνέχεια μερικών μηνών, κατά κανόνα αντιμετωπίζει την παχυσαρκία, εκτός από πολύ σοβαρές δυσλειτουργίες του μεταβολισμού ή σε πολύ λαίμαργους και χωρίς θέληση ανθρώπους, οι οποίοι κάνουν μια πολύ καθιστή ζωή. Ενώ η επισύναψη επιπρόσθετων στα φύκια-κυρίως χρωμίου, συνενζύμου Q10 και L-καρνιτίνη ευκολύνει ακόμη περισσότερο την διατήρηση του υγιούς βάρους του σώματος.
Δείτε και Φυσικοπαθητική: Μεταβολισμός και Αντιμετώπιση αυξημένου βάρους
– Βελτιώνουν την κατάσταση του πεπτικού συστήματος και την διαδικασία της πέψης.
Τα φύκια τροφοδοτούν την ευεργετική εντερική χλωρίδα, κυρίως την Lactobacillus bifidus, και επαυξάνουν τον αριθμό των ωφέλιμων αυτών βακτηρίων. Αυτό απ’ την μεριά του μικραίνει τον κίνδυνο της δημιουργίας βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες όπως το Escherichia coli και το Candida albicans και βελτιώνει την ανταλλαγή των ουσιών. Η ευεργετική εντερική χλωρίδα βοηθά στην πιο εύκολη αφομοίωση των τροφών, προφυλάσσει από την δυσκοιλιότητα και από την οξείδωση και είναι βασική προϋπόθεση για την σταθερή υγεία.
Για να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι αυτή η δράση τους, χρειάζεται να ξέρετε πόσο πολύτιμη είναι η ισορροπημένη εντερική χλωρίδα Μικροβίωμα: Μικροβιακή Χλωρίδα και η Ιατρική Επανάσταση του Αιώνα.
– Οι Πάνω από 2000 διαφορετικές ενζυμικές διεργασίες στις οποίες συμβάλλουν τα μικροφύκια AFA είναι εξαιρετικά σημαντικές για την καλή κατάσταση του μεταβολισμού και για το πεπτικό σύστημα. Όλα τα γαλαζοπράσινα φύκια προάγουν την καλή πέψη, αφού τα κυτταρικά τους τείχη δεν περιέχουν κυτταρίνη, περιέχουν παρόμοια της γλυκογόνου ουσίας, τα οποία είναι και καλή πηγή σε ετοιμότητα για χρήση και ενέργεια. Αυτά είναι η καλύτερη λύση στις περιπτώσεις, κατά τις οποίες τα έντερα δεν απορροφούν αποτελεσματικά την συνηθισμένη τροφή.
Είναι πολύ απλό: ΧΩΡΙΣ ένζυμα ΔΕΝ απορροφούνται οι τροφές, όσο θρεπτικές και να είναι: Απαραίτητα πεπτικά ένζυμα για πλήρη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών.
– Βελτιώνουν την φυσική διαδικασία καθαρισμού από τις τοξίνες.
Τα AFA, καθαρίζουν πρώτα το πεπτικό σύστημα, ενώ μετά από μερικούς μήνες χρήσης-το συκώτι, το αίμα και ολόκληρο τον οργανισμό. Τον πιο καλό μηχανικό καθαρισμό εξασφαλίζουν τα μικροφύκια, γιατί περιέχουν μεγάλη ποσότητα χλωροφύλλης και λειτουργεί σαν “σκούπα των εντέρων”. Λόγω αυτού έχουν επίσης καλύτερες ιδιότητες που τους επιτρέπουν να ενώνουν και αποβάλουν απ’ τον οργανισμό βαρέα μέταλλα και άλλες τοξίνες.
– Τα μικροφύκια AFA λαμβάνονται επιτυχώς και έναντι στην δυσλειτουργία των νεφρών, που προκαλούνται λόγο δηλητηρίασης από υδράργυρο και τα φάρμακα. Σ’ αυτή την περίπτωση σε αρκετά από τα σχεδόν κατεστραμμένα κύτταρα δίνεται η ευκαιρία να ξαναζωντανέψουν και να αναπληρωθούν. Αυτό μας οδηγεί στην άποψη, ότι τα φύκια θα έχουν ευεργετική επίδραση στους ανθρώπους, πάσχοντες από δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα.
Έχει διαπιστωθεί, ότι τα ποντίκια, στα οποία χορηγήθηκαν μικροφύκια AFA απόβαλλαν 7 φορές μεγαλύτερη ποσότητα από το επικίνδυνο χημικό διοξίνη, απ’ ότι με την λήψη τροφής με ειδικά ελεγχόμενη δίαιτα.
Δείτε Οι 5 πιο επικίνδυνες τοξίνες που καταστρέφουν την υγεία μας και Τι είναι, γιατί και κάθε πότε χρειάζεται να κάνουμε αποτοξίνωση.
– Τα AFA ελαττώνουν τις αλλεργικές αντιδράσεις κατά τις παθήσεις που προκαλούνται απ’ την ραδιενέργεια. Κατά το 1994 Ρώσοι επιστήμονες παρακολουθούσαν 270 παιδιά, που πλήγηκαν από το δυστύχημα στο Τσερνομπίλ. Σε συνέχεια 45 ημερών τα παιδιά λάμβαναν καθημερινώς 5γρ. μικροφύκια AFA η οποία ελάττωσε την ποσότητα των ραδιονουκλεϊδίων στο σώμα τους κατά 50% και σταθεροποίησε την αλλεργική τους ευαισθητοποίηση.
Σήμερα όλοι ήμαστε θύματα των τοξικών χημικών ουσιών που υπάρχουν στον αέρα, το νερό, τηντροφή και τα φάρμακα. Τα σώματα μας πρέπει να καταστρέφουν ασταμάτητα τις μαζευόμενες τοξίνες. Ο φυσικός συνδυασμός των φυτοθρεπτικών ουσιών που υπάρχουν στα άγρια γαλαζοπράσινα φύκια, σ’ αυτό τον αριθμό και η χλωροφύλλη, φυκοκυανίνη και πολυσακχαρίτες, μπορούν να υποβοηθήσουν τα σώματα μας να αυτοκαθαριστούν καλύτερα.
Δείτε και Φυτοφάρμακα υγιεία και παιδική υγιεία.
Φάρμακα-αλόγιστη χρήση και συνέπειες: Πως να τις αποτρέψουμε
– Μειώνουν την πιθανότητα προσβολής από καρκίνο λόγο της πλούσιας περιεκτικότητας τους σε αντιοξειδωτικά. Τα φύκια είναι εξαιρετικά πλούσια σε β-καροτίνη (προβιταμίνης Α), βιταμίνης C και E και μικροστοιχείων μαγγάνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, σελήνιο, χρώμιο κ.α. ,κάποια τα οποία αποτελούν τα αντιοξειδωτικά ένζυμα στα σώματα μας. Αυτά μας απαλλάσσουν απ’ τις ελεύθερες χημικές βάσεις, γεγονός που καθυστερεί τα γηρατειά και μειώνει τους βλαβερούς μεταβολικούς μηχανισμούς .
Καναδοί ιατροί διαπίστωσαν, ότι η συχνή λήψη 1γρ. AFA καθημερινώς αύξησε κατά 40% την μετακίνηση των ινών των λευκών αιμοσφαιρίων. Έτσι αυτά ανακαλύπτουν και καταστρέφουν τα βακτήρια, ιούς και τα κύτταρα του καρκίνου, πιο εύκολα.
Μόνο από ένα γραμμάριο AFA, λαμβανόμενο καθημερινά σε συνέχεια ενός έτους από 5000 παιδιά μέχρι την ηλικία των 5-6 ετών, μειώνει σημαντικά τις περιπτώσεις οφθαλμικών παθήσεων. Η ίδια ποσότητα προκάλεσε υποχώρηση του καρκίνου του στόματος στο 44% μιας ομάδας ασθενών (ανδρών, οι οποίοι μασούσαν καπνό).
Οι έρευνες επιβεβαιώνουν τις υποθέσεις, ότι τα φυσικά καροτενοειδή στα φύκια AFA, έχουν την πιο ισχυρή αντιοξειδωτική και έναντι στον καρκίνο επίδραση. Η συνθετική β-καροτίνη δεν οδηγεί σε παρόμοια αποτελέσματα. Εκτός αυτού τα περισσότερα μη οργανικά μέταλλα δεν απορροφούνται καλά από τα σώματα μας. Συγκρατήστε δε, πως τα AFA έχουν 80% περισσότερο β-καροτενίου από το καρότο,
Η συνθετική β-καροτίνη ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ οδηγεί σε παρόμοια αποτελέσματα, αλλά ακριβώς στα ΑΝΤΙΘΕΤΑ: Βιταμίνη Α και β-καροτένιο: Συμπληρώματα και καρκίνος
Οι βιταμίνες και τα μέταλλα συνεργάζονται και για να μπορούν να παρουσιάσουν μέγιστο θετικό αποτέλεσμα είναι αναγκαίο να λαμβάνονται ταυτόχρονα. Ακριβώς γι’ αυτό κάποιοι συγγραφείς υποστηρίζουν, ότι οι συνθετικές βιταμίνες, δεν είναι αρκετά ισοζυγισμένες και δεν έχουν την επιθυμητή και θεωρητική δράση που αναμενόταν. Σε σχέση μ’ αυτές προτιμώνται εκατό φορές καλύτερα τα φύκια, τα οποία είναι εξαιρετικά φυσικά δοκιμασμένα σε συνέχεια χιλιετηρίδων σαν ιδανικός συνδυασμός από βιταμίνες και μέταλλα.
– Προστασία και αποκατάσταση του DNA
Τα μικροφύκια και τα παράγωγα τους εμποδίζουν την ανάπτυξη του καρκίνου στους ανθρώπους και στα ζώα. Πιστεύεται, ότι κάποιες από τις πιο διαδεδομένες μορφές καρκίνου είναι αποτέλεσμα της παραβίασης της δομής του DNA, το οποίο οδηγεί στην μη ελεγχόμενη ανάπτυξη των κυττάρων. Υπάρχει σύστημα από ένζυμα, ονομαζόμενα ενδονουκλεάσες ,η οποίες επιδιορθώνουν το DNA και διατηρούν τα κύτταρα υγιή και δυνατά. Όταν γίνει παραβίαση της δράσης αυτών των ενζύμων από ραδιενέργεια ή τοξίνες, τα λάθη στο DNA μένουν αδιόρθωτα και υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας καρκίνου.
Οι εργαστηριακές έρευνες αποδεικνύουν, ότι οι καταπληκτικοί πολυσακχαρίτες των AFA μικροφυκιών αυξάνουν την δράση των ενζύμων στους πυρήνες των κυττάρων και καλυτερεύουν την αποκατάσταση του DNA.
Δείτε και Βιταμίνες που προστατεύουν και επιδιορθώνουν το DNA προστατεύοντάς μας από πλήθος ασθενειών και επιβραδύνοντας τη γήρανση
– Είναι ισχυρό τονωτικό μέσο για το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν ακόμη το σώμα να δημιουργεί αρμόδια, για το ανοσοποιητικό, κύτταρα. 
Σημαντικά μέρη του ανοσοποιητικού σώματος είναι ο μυελός των οστών, οι μακροφάγοι, τα Τ-κύτταρα (τα κύτταρα-εξολοθρευτές), ο σπλήνας, ο θυμος αδένας. Όλα αυτά, κάτω απ’ την επήρεια των μικροφυκιών AFA, αρχίζουν να λειτουργούν καλύτερα.
Ενεργοποιούνται τα υγρά του ανοσοποιητικού συστήματος αυξάνονται τα αντισώματα, τα οποία προφυλάσσουν καλύτερα τον οργανισμό από τους διαφόρους ιούς.
Το κυτταρικό ανοσοποιητικό σύστημα (Τ – και Β-κυττάρων και οι μακροφάγοι), αποτελείται από κύτταρα που κυκλοφορούν στο αίμα και περιέχονται σε όργανα όπως το συκώτι, τον σπλήνα, τοθυρεοειδή αδένα, το λεμφικό σύστημα, τα αδενοειδή, τις αμυγδαλές και τον μυελό των οστών. Τα φύκια AFA διεγείρουν αυτά τα σημαντικά κύτταρα και όργανα και βελτιώνουν την ικανότητα της λειτουργίας τους παρόλο το στρες, το οποίο προκάλεσαν οι τοξίνες και οι μολύνσεις που περιβάλλουν τα όργανα αυτά.
Η NASA έχει κάνει δοκιμές να καλλιεργήσει μικροφύκια σε διαστημικούς σταθμούς, αφού αυτά καθαρίζουν τον αέρα από το διοξείδιο του άνθρακα, απομονώνουν οξυγόνο και είναι μια από τις πιο οικολογικά υγιείς τροφές πάνω στην γη.
Seaweed A.F.A: The most complete and balanced food in the world
Καθαρισμός του οργανισμού με την χρήση γαλαζοπράσινων μικροφυκιών AFA !
Αν είστε κουρασμένοι και δεν έχετε δυνάμεις να εργαστείτε, η αναπνοή σας μυρίζει άσχημα, πονοκεφάλους ή βάρος στο λαιμό, και προβλήματα μνήμης και μυαλού, σίγουρα έχετε «βουλώσει» από ακαθαρσίες και τοξίνες-βλαβερές ουσίες απ’ το φαγητό, το νερό ή τον αέρα, στοιβαγμένα στον οργανισμό.
Τα περισσότερα προγράμματα εκκαθάρισης τοξινών είναι δύσκολα για εκπλήρωση και χρειάζονται πολύ χρόνο. Πολύ πιο εύκολος τρόπος είναι να μην τρώμε περισσότερο απ’ το κανονικό, να σταματήσουμε το κάπνισμα και το αλκοόλ και να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας τα γαλαζοπράσινα φύκια AFA.
Εκτός του ότι καθαρίζουν τις τοξίνες που έχουν καθιζάνει, βλαβερά λιπαρές ουσίες και βλέννες, τα φύκια, εξασφαλίζουν όλα τα αναντικατάστατα αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα, υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, διεγείρουν τον εγκέφαλο και προφυλάσσουν από πολλές ασθένειες. Η χρήση τους είναι πλήρως ακίνδυνη. Είναι πολύ ωφέλιμα να λαμβάνονται από παιδία, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, όσοι έχουν υποβληθεί σε στρες λόγω μεγάλης φυσικής και ψυχικής κούρασης, σε χρονιαίες παθήσεις ή όσοι είναι στην φάση αποκατάστασης μετά από χρονιαία ασθένεια.
Συστήνεται βαθμιαία λήψη-1 κάψουλα καθημερινά τις πρώτες 3 μέρες, τις επόμενες 3 μέρες 2×1 κάψουλα και μέχρι δύο βδομάδες η καθημερινή δόση αυξάνεται βαθμιαία μέχρι 4-6 κάψουλες. Αν παρουσιαστεί αδιαθεσία, η λεγόμενη αυτοθεραπευτική κρίση, η δόση μειώνεται για μερικές μέρες και μετά πάλι αυξάνεται βαθμιαία.
Υπάρχει και ειδικό πρόγραμμα για εύκολη αρχή, η οποία εξασφαλίζει ομαλή προσαρμογή και άριστα αποτελέσματα.  Όταν ο οργανισμός είναι πιο εξαντλημένος ή πάσχει από σοβαρή ασθένεια, η δόση μπορεί να αυξηθεί αρκετές φορές με στόχο την κατόρθωση πιο γρήγορης αποκατάστασης και ισορρόπησης των βιοχημικών δεικτών.
Τα τελικά αποτελέσματα, είναι πάντα ευεργετικά, όμως στην αρχή η ισχυρή πλήρης τροφή μπορεί να σοκάρει. Όταν ο άνθρωπος δεν τρέφεται σωστά, δεν είναι σε κατάσταση να απελευθερώνεται απ’ τις τοξίνες. Τα φύκια διεγείρουν τον καθαρισμό του οργανισμού και αν οι τοξίνες αρχίσουν να αποβάλλονται πιο γρήγορα, στην αρχή μπορεί να παρουσιαστεί μικρή αδιαθεσία, πονοκέφαλος ή διάρροια.
Καλά είναι πριν το ξεκίνημα λήψης των φυκιών, ο άνθρωπος να περιγράψει με λίγα λόγια ποια η κατάσταση του ύπνου του, των ενασχολήσεων και της μνήμης του, αν έχει κλίσεις για κατάθλιψη, αν έχει κάποια σωματικά προβλήματα, αν νιώθει πτώση της ενέργειάς του και πόσο συχνά, ενώ αν αθλείται, τι επιδώσεις έχει, σε πόσο χρόνο αποκαταστάται κτλ. Μετά από μερικές βδομάδες γίνεται σύγκριση για να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα.
Έτσι αφού τα φύκια είναι τροφή, δεν υπάρχει φόβος λήψης υπερβολικής δόσης, ή εθισμός κτλ. Μόνο στο Kelp, το οποίο είναι πιο πλούσιο σε ιώδιο, πρέπει να προσεχθεί να μην υπερβεί η συνισταμένη δόση.
Οπωσδήποτε αυξάνεται η λήψη νερού ανάλογα των ικανοτήτων υγειών ανθρώπων μέχρι 2,5 λίτρων καθημερινώς. Πίνεται νερό της πηγής ή φιλτραρισμένο, και όχι από την βρύση (περιέχει χλώριο και είναι ακάθαρτο).
Δείτε και Νερό – Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα.
Έτσι αφού τα φύκια AFA προμηθεύουν τον οργανισμό με μεγάλες ποσότητες ενέργειας, πολλοί άνθρωποι ρίχνονται σ’ ακόμα πιο δύσκολες εργασίες. Πιο σοφό είναι να χρησιμοποιούνται αυτές οι επιπλέον δυνάμεις για αναστήλωση του οργανισμού. Εκτός αυτού όμως η ξεκούραση και ο ύπνος είναι πολύ σημαντικά. Τα αποτελέσματα απ’ την λήψη φυκιών είναι διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο, αφού κατά κανόνα το αποτέλεσμα μεγαλώνει ανάλογα με το χρόνο και την δόση και εξαρτάται απ’ τον τρόπο ζωής. Πολλοί άνθρωποι νιώθουν μεγάλη αλλαγή απ’ τις πρώτες κιόλας μέρες, σχεδόν αμέσως. Άλλοι μπορεί να έχουν ανάγκη μεγαλύτερης ποσότητας και να νιώσουν τα αποτελέσματα μετά από ένα μήνα.
Έτσι αφού τα φύκια λύνουν το πρόβλημα «κρυφής πείνας», κυτταρικής πείνας δηλαδή, κατά την λήψη τους είναι πιθανό να παρουσιαστούν εξαιρετικά αποτελέσματα, αποκατάστασης ολόκληρης της υγιείας, συμπεριλαμβανομένων της όσφρησης, της ευεξίας των παιδιών, βελτίωση της επιτυχίας των μαθητών και φοιτητών, ρύθμισης του ύπνου, ελάφρυνση των πόνων της περιόδου, των ασθμάτων, των αλλεργιών και των ημικρανιών, βελτίωση της κατάστασης σε πάσχοντες από αναιμία, ρευματισμούς, ασθένεια Αλτσχαϊμερ, επιληψία, καρκίνου κτλ.
Όμως δεν πρέπει να περιμένουμε γρήγορα αποτελέσματα-όταν γίνεται λόγος για τροφή, πιο καλό αποτέλεσμα υπάρχει μετά από 3-6 μήνες εξαρτώμενο πάντα απ’ την κατάσταση του οργανισμού. Αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε σε πιο μεγάλο βαθμό τα πράγματα και αν συνεχίζουμε την τακτική χρήση για χρόνια, μπορούμε στην κυριολεξία να ξαναφτιάξουμε το σώμα μας και να χαιρόμαστε τις χάρες της αληθινής υγείας και ακραίας υψηλής ζωτικότητας.
Seaweed A.F.A: The most complete and balanced food in the world
Δείτε τα βασικά αμινοξέα, που χρειάζεται ο άνθρωπος με κόκκινο χρώμα και συγκρίνετε με το πράσινο που διαθέτουν τα A.F.A !
«Τροφή»: Μείνετε μακρυά από τα συνθετικά συμπληρώματα του εμπορίου. Για όσους ενδιαφέρεστε, Τα διαθέτω ως πιστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής, ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας τα ΑΓΡΙΑ γαλαζοπράσινα φύκια (A.F.A.) τα οποία περιέχουν: 
  • Τις ακριβείς αναλογίες των βασικών, αλλά και μη βασικών αμινοξέων που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός καθημερινά. (Δείτε στην φωτογραφία άνωθεν πόσο ιδανικές είναι οι αναλογίες αμινοξέων που περιέχουν, τόσο που είναι ΑΚΡΙΒΏΣ όσες είναι οι ανθρώπινες)
  • Βιταμίνες, σχεδόν όλες με υπερέχουσα την Β12. 
  • Πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, σε ποσοστό περίπου 60%. 
  • Χλωροφύλλη σε μεγάλη ποσότητα. 
  • Βήτα καροτένιο ισχυρή αντιοξειδωτική και αντικαρκινογόνος ουσία. 
  • Λιπαρά οξέα. 
  • Μέταλλα και άφθονα ιχνοστοιχεία.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

beauty-makeup-avon-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 10 ολοκληρωμένα σετ μακιγιάζ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 10 (δέκα) ολοκληρωμένα σετ μακιγιάζ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που περιλαμβάνουν κραγιόν,σκιές, μάσκαρα και makeup, προσφορά της εταιρείας Avon. Διοργάνωση διαγωνισμού: Beauty blog Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 (24:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού κάντε Like στη σελίδα στο […]

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις ένα δωρεάν ταξίδι στο Hollywood και μία θέση στο κόκκινο χαλί των Oscar!

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό ένα ταξίδι στο μαγευτικό Los Angeles για την απονομή των Oscar και κέρδισε τη δικιά σου θέση στο κόκκινο χαλί και απολαμβάνοντας την διαμονή σου σε πολυτελές ξενοδοχείο. Διοργάνωση διαγωνισμού: Novacinema Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 (24:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το υπέροχο ταξίδι του διαγωνισμού για […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):