Συνταγή της Ημέρας: Ποντιακό Πελμένι

Η σημερινή «Συνταγή της Ημέρας» είναι μια υπέροχη, συνταγή για πανεύκολο Ποντιακό Πελμένι! Ετοιμάστε εύκολα τη σπιτική συνταγή και εντυπωσιάστε τους φίλους σας! Καλή σας όρεξη!

recipe-day-pontiac-pelmeny

Η σημερινή «Συνταγή της Ημέρας» είναι μια υπέροχη, συνταγή για πανεύκολο Ποντιακό Πελμένι! Ετοιμάστε εύκολα τη σπιτική συνταγή και εντυπωσιάστε τους φίλους σας! Καλή σας όρεξη!

Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη:

  • 2 αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • νερό (όσο πάρει)
  • αλάτι

Για την γέμιση:

  • 250 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ κιμά χοιρινό
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Για την ζύμη, ανακατέυουμε αλεύρι και αλάτι σ’ ένα μπολ. Ανοίγουμε κοιλότητα και προσθέτουμε τα αβγά και νερό.
  2. Ζυμώστε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και μια ζύμη εύπλαστη. Την βάζουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μια πετσετούλα να ξεκουραστεί.
  3. Ετοιμάζουμε την γέμιση, ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι το αλάτι και το πιπέρι μεχρι να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές. Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί. Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε στα 3.
  4. Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε φύλλο όχι παχύτερο από 2εκ. Με το στόμιο ενός ποτηριού κόβουμε δισκάκια ζύμης. Αφαιρούμε από τριγύρω το περίσσευμα ζύμης και το βάζουμε πάλι στο μπολ με την ζύμη.
  5. Βάζουμε στο κέντρο από κάθε δισκάκι ζύμης λίγο γέμιση. Διπλώστε τον δίσκο σε μισοφέγγαρο, ώστε να κλείσετε τη γέμιση, και πατήστε στις άκρες.
  6. Μετά ενώστε τις δύο μύτες του μισοφέγγαρου και δέστε τις μεταξύ τους ώστε να πετύχετε το τελικό τους σχήμα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.

Για το μαγείρεμα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε ένα ένα όσο πελμένι επιθυμούμε και ανακατεύουμε λίγο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τα βράζουμε περίπου 15-20 λεπτά. Σερβίρονται ωραία με βούτυρο ή με γιαούρτι στραγγιστό.

src: Μιλένα Τσαμουρλίδου, newsfeast.gr/2017/03/recipe-day-pontiac-pelmeny

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

embezzled-real-money-priests-greece

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Το βιβλίο του για Τσίπρα, Μητσοτάκη και εκκλησιαστική περιουσία

Ένα βιβλίο-ντοκουμέντο δημοσιεύει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με τίτλο «Συνοπτική θεώρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας». Δεν πρόκειται για ένα βιβλίο εκκλησιαστικό, αλλά για ένα «καμπανάκι» του Αρχιεπισκόπου ώστε, όπως γράφει, να σταματήσει «ο εμφανής και αποκαρδιωτικός» διασκορπισμός της εκκλησιαστικής περιουσίας και να διευθετηθούν οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, αφού «είναι ευκρινής πλέον η τάση να […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):