Συνταγή της Ημέρας: Γαρίδες καυτερές με ζυμαρικά και φρέσκια ντομάτα

Η σημερινή «Συνταγή της Ημέρας» είναι μια υπέροχη, συνταγή για σπιτικές γαρίδες καυτερές με ζυμαρικά και φρέσκια ντομάτα! Ετοιμάστε εύκολα τη σπιτική γαριδομακαρονάδα και εντυπωσιάστε τους φίλους σας! Καλή σας όρεξη!

Recipe of the Day: Shrimp with hot pasta and fresh tomato

Η σημερινή «Συνταγή της Ημέρας» είναι μια υπέροχη, συνταγή για σπιτικές γαρίδες καυτερές με ζυμαρικά και φρέσκια ντομάτα! Ετοιμάστε εύκολα τη σπιτική γαριδομακαρονάδα και εντυπωσιάστε τους φίλους σας! Καλή σας όρεξη!

Υλικά

  • 226 γρ ζυμαρικά Linguine
  • 2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο
  • 1 ½ κ.σ. σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 450 γρ γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες
  • ¾ κούπας κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια

Σάλτσα

  • 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι τριμμένο
  • ½ κ.γ. βασιλικό φρέσκο
  • ½ κ.γ. ρίγανη φρέσκια
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 ¾ κούπας πολτοποιημένες ντομάτες
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 400 γρ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους και στραγγισμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάσει των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και μαγειρικά λίπη.
  2. Στραγγίζουμε καλά και τα διατηρούμε ζεστά.
  3. Ενώ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε 1 ½ κ.γ. σκόρδου και τις γαρίδες και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να είναι οι γαρίδες έτοιμες.
  5. Αφαιρούμε το περιεχόμενο από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό. Βάζουμε στο τηγάνι την υπολειπόμενη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.
  6. Τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε το υπολειπόμενο σκόρδο, τον βασιλικό και την ρίγανη.
  7. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και τις ντομάτες (κύβους).
  8. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να έχει ζεσταθεί ομοιόμορφα όλο το φαγητό.
  9. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και περιχύνουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες πάνω από τα ζυμαρικά.

Σημειώσεις: Μπορούμε να μειώσουμε ή να αυξήσουμε το κόκκινο πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε γαρίδες μεσαίου μεγέθους.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

petros-kostopoulos-chief-creative-officer-newsfeast

Ο Πέτρος Κωστόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Creative Officer στην εταιρία Δάφνη Επικοινωνίες

Νέο ξεκίνημα για τον Πέτρο Κωστόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Creative Officer στην εταιρία Δάφνη Επικοινωνίες, μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις στην εταιρεία ΙΜΑΚΟ. Ο πρώην εκδότης κάνει το καινούργιο επαγγελματικό του βήμα σε έναν χώρο που γνωρίζει πολύ καλά. Αφού είδα το «παιδί» μου να πεθαίνει, άκουσα όσα δεν έχει ακούσει κανένας άλλος από […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):