Υγεία: Θερίζει η ιλαρά στην Ρουμανία – 17 παιδιά νεκρά

Υγεία: Θερίζει η ιλαρά στην Ρουμανία – 17 παιδιά νεκρά

Reaps measles in Romania - 17 children dead

Στην γειτονική χώρα έχουν χάσει την ζωή τους 17 παιδιά μέσα σε 6 μήνες από επιδημία ιλαράς κυρίως εξαιτίας της αμέλειας των γονιών για τον εμβολιασμό. Το τελευταίο θύμα της ασθένειας είναι ένα κοριτσάκι ηλικίας 1 έτους στην πόλη Σάτου Μάρε (Satu Mare) που αποτέλεσε το 17ο θύμα της επιδημίας.


loading...

Οι νοσούντες έχουν αυξηθεί ανησυχητικά συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016

Τα στοιχεία που δίνουν οι ρουμανικές αρχές είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά καθώς οι νοσούντες έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016.

Ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας, Florian Bodog, επισήμανε μιλώντας στον Τύπο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη νόσο είναι πως οι πολίτες είναι πλημμελώς ενημερωμένοι και αμελούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον εμβολιασμό των παιδιών τους!

Yποστηρικτές του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Αυτό ίσως αποτελέσει ένα «καλό» μάθημα για τους γονείς – υποστηρικτές του αντιεμβολιαστικού κινήματος που αφήνουν ακόμα και στην χώρα μας τα παιδιά τους χωρίς εμβολιασμό από τον φόβο παρενεργειών που δεν έχουν αποδειχτεί πουθενά.

Παγκόσμια ανησυχία για τα ανεμβολίαστα παιδιά

Οι ειδικοί έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου παγκοσμίως καθώς μέχρι στιγμής τα ανεμβολίαστα παιδιά είναι λίγα και προστατεύονται από τα πολλά που είναι εμβολιασμένα. Κάποια στιγμή, ωστόσο, η κόκκινη αυτή γραμμή θα ξεπεραστεί και θα υπάρξουν μαζικοί θάνατοι παιδιών.

src: wikipedia.org/wiki/Satu_Mare, iatropedia.gr/paidi/therizei-ilara-stin-roumania-17-paidia-nekra/76328/

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):