Βουλγαρία: «Να έρθουν τα Σκόπια για να γίνουμε η Β΄ Βουλγαρική Αυτοκρατορία»

Οι Σκοπιανοί να επιτρέψουν στις βουλγαρικές τους ρίζες για να γίνει η Δεύτερη Βουλγαρική Αυτοκρατορία. Την έκκληση αυτή έκανε ο καθηγητής ιστορίας και διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας στη Σόφια, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, στην τηλεόραση «Nova tv».

bulgaria-come-skopje-become-second-bulgarian-empire-fyrom

Οι Σκοπιανοί να επιτρέψουν στις βουλγαρικές τους ρίζες για να γίνει η Δεύτερη Βουλγαρική Αυτοκρατορία. Την έκκληση αυτή έκανε ο καθηγητής ιστορίας και διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας στη Σόφια, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ (Bozhidar Dimitrov), στην τηλεόραση «Nova tv».

Τα Βαλκάνια σύμφωνα με το Βούλγαρο ιστορικό Bozhidar Dimitrov

Σύμφωνα με το Βούλγαρο ιστορικό, αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο, διότι στα Βαλκάνια υπάρχουν δύο αλβανικά κράτητο Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία– αλλά υπάρχουν και δύο ελληνικά κράτη – η Ελλάδα και η Κύπρος.

«Του Μιλένκο του είπα να παραμείνει στο αλβανικό τμήμα, αν διαιρεθούν τα Σκόπια, γιατί εδώ που είσαι βρίσκεται σε αναμονή τα παλληκάρια της 68ης ταξιαρχίας», δήλωσε  ο Ντιμιτρόφ αναφερόμενος στον Σκοπιανό δημοσιογράφο Μιλένκο Νεντελκόφσκι που έσπασε το μνημείο των Βούλγαρων στρατιωτών στο Καϊμακτσαλάν.

Το Νότιο Σλαβικό κράτος των Σκοπίων είναι χτισμένο σε ψεύτικη ιστορική βάση

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο διευθυντή του Μουσείου της Σόφιας, το Νότιο Σλαβικό κράτος των Σκοπίων «είναι χτισμένο σε μια  ψεύτικη ιστορική βάση κατά 100% στη φαντασίωση του Μακεδονισμού», αναφέρει η πηγή.

«Η  Μακεδονία είναι χτισμένη με  100% ψεύτικη ιστορική βάση», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

kylix-veuve-clicquot-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 4 ξεχωριστά οινοπνευματώδη ποτά

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 4 (τέσσερα) ξεχωριστά οινοπνευματώδη ποτά από την κάβα Kylix, στο διαγωνισμό με την ονομασία «Και τα 4 είναι ΥΠΕΡΟΧΑ!». Διοργάνωση διαγωνισμού: Κάβα Kylix Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Κυριακή 12 Μαΐου 2013 (24:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, κάνοντας like σε αυτήν τη σελίδα. Όροι συμμετοχής Λεπτομέρειες διαγωνισμού Πάρε μέρος στο διαγωνισμο της κάβας Kylix και κερδισε τα δωρα του διαγωνισμού. Αναλυτικά: […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):