Χαβάη: Στο Ηφαίστειο Kilauea ρέει μπλε λάβα [video]

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε φωτογράφος στο ηφαίστειο Kilauea της Χαβάης, με την μπλε λάβα να ρέει από κρατήρα! Δείτε το εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο στο βίντεο που κατέγραψε ο Warren Fintz!

hawaii-volcano-kilauea-blue-lava-warren-fintzΕντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε ο φωτογράφος Warren Fintz στο ηφαίστειο Kilauea της Χαβάης, με την μπλε λάβα να ρέει από κρατήρα!

Το φυσικό φαινόμενο της «Μπλε ώρας»

Το πρωτότυπο χρώμα σε λάβα δημιουργείται την ώρα που το φως από το ηλιοβασίλεμα διαθλάται πάνω στην επιφάνεια της λάβας. Αυτό το φυσικό φαινόμενο είναι γνωστό στους ντόπιους, ως η «μπλε ώρα» και πραγματοποιείται νωρίς το ξημέρωμα ή αργά κατά το σούρουπο.

Η μπλε λάβα από τον φωτογράφο Warren Fintz

Ο Χαβανέζος φωτογράφος Warren Fintz, που τράβηξε το βίντεο και τις μαγευτικές αυτές φωτογραφίες την Τετάρτη, έγραψε: «Από τότε που ήμουν παιδί, με γοήτευε η φωτογραφία, ιδιαίτερα οι σπάνιες και μοναδικές περιπτώσεις, που συμβαίνουν τη σωστή ώρα, τη σωστή στιγμή. Τα στοιχεία του όμορφου πλανήτη μας είναι υπέροχα και το μεγαλύτερό μου πάθος είναι τα συλλαμβάνω την ώρα που συμβαίνουν, ζώντας τη στιγμή».

Δείτε το εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο της μπλε λάβας στο ηφαίστειο Kilauea της Χαβάης

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

international-news-increase-greek-investments-argentina

Αυξημένο το ενδιαφέρον των Ελλήνων επενδυτών στην Αργεντινή

Όπως αναφέρει η έκθεση της υπηρεσίας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες (Buenos Aires), οι ελληνικές επενδύσεις στην Αργεντινή έχουν αυξηθεί. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «η Αργεντινή έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον Ελλήνων επενδυτών, στους τομείς της Ναυτιλίας (Navios South American Logistics Inc.), των Κατασκευών (Όμιλος Libra), των Τηλεπικοινωνιών (Intralot), της Οινοποιίας (Κροντηράς) […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):