Κοτζιάς: Η Τουρκία έχει γίνει ακόμα πιο νευρική

Η Άγκυρα ακολουθεί παρελκυστική πολιτική στο Κυπριακό προκειμένου να μην συζητήσει την ουσία του προβλήματος που δεν είναι άλλο από την παράνομη εισβολή και κατοχή είπε σήμερα σε δηλώσεις που έκανε από την Αρμενία ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς.

Kotzias: Turkey has become even more nervous

Η Άγκυρα ακολουθεί παρελκυστική πολιτική στο Κυπριακό προκειμένου να μην συζητήσει την ουσία του προβλήματος που δεν είναι άλλο από την παράνομη εισβολή και κατοχή είπε σήμερα σε δηλώσεις που έκανε από την Αρμενία ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς.

Κυπριακό ζήτημα

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Έντουαρντ Ναλμπαντιάν ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στην πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό λέγοντας:

«Το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα κατοχής από την Τουρκία, η οποία κατέχει 40% του νησιού επί 43 χρόνια». «Η Τουρκία πρέπει να αποδεχτεί ότι ο στρατός της δεν μπορεί να βρίσκεται σε ένα κράτος-μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ, να αποδεχτεί ότι δεν έχει προσωρινά δικαιώματα ως τρίτο μέρος και να αποδεχτεί ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με τη βία».

Ναλμπαντιάν και Κοτζιάς για το Κυπριακό

«Ο κ. Τσαβούσογλου» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς «από τη στιγμή που έφυγε από τη Γενεύη θέτει ζητήματα που δεν έχουν σχέση με το Κυπριακό. Όπως, για παράδειγμα, την εφαρμογή των τεσσάρων ελευθεριών της ΕΕ για τους Τούρκους πολίτες για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό», ζήτημα το οποίο, ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, αφορά αποκλειστικά την ΕΕ. Και υπογράμμισε: «Ποια είναι η εντύπωση μου; Βάζουν όλο και μεγαλύτερη πίεση με όλα τα μέσα, γιατί δεν θέλουν να συζητήσουν την ουσία του κυπριακού προβλήματος. Διότι το πρόβλημα της Κύπρου είναι πρόβλημα κατοχής».

Αναφερόμενος, τέλος, στη στάση της Τουρκίας, γενικότερα, πρόσθεσε ότι «η Τουρκία είναι πολύ νευρική αυτή τη στιγμή» και «με πολλές αντιφάσεις, θρησκευτικές, οικονομικές, εθνικές, πολιτιστικές, και μετά το πραξικόπημα, όπου εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό, έγινε ακόμα περισσότερο νευρική».

Αρμενο-τουρκικές σχέσεις

Από την πλευρά του, ο κ. Ναλμπαντιάν ερωτηθείς σχετικά με τις αρμενο-τουρκικές σχέσεις, είπε ότι η χώρα του είναι πάντα ανοιχτή για την εξομάλυνση των σχέσεών της με τη γειτονική χώρα, εκφράζοντας την ελπίδα και η Τουρκία να έχει την ίδια προσέγγιση.

Κατά τη συνάντηση Κοτζιά – Ναλμπαντιάν αποφασίστηκε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες  για την αναβάθμιση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών, σε πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό, πολιτιστικό και κάθε τομέα κοινού ενδιαφέροντος.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

hellenic-seaways-official-free-ticket-competition

Διαγωνισμός Hellenic Seaways για να Κερδίσεις 7 πακέτα εισιτηρίων με 7 εισιτήρια για δύο άτομα [VIP + Αυτοκίνητο]

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 7 (επτά) πακέτα εισιτηρίων με 7 (επτά) εισιτήρια για 2 (δύο) άτομα aller/retour (μετ’  επιστροφής) (VIP θέση εισιτηρίου μαζί με αυτοκίνητο), για οποιονδήποτε προορισμό των Κυκλάδων, προσεγγίζουν τα πλοία Highspeed 4, Highspeed 5 και Highspeed 6. Διοργάνωση διαγωνισμού: Hellenic Seaways Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 (12:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο […]

Pompeii: Ceremonial four wheel chariot discovery

Πομπηία: Σχεδόν άθικτο ρωμαϊκό άρμα στο φως

Σχεδόν τέλεια διατηρημένο τετράτροχο τελετουργικό άρμα (σχεδόν άθικτη άμαξα), το οποίο ήταν κατασκευασμένο από ορείχαλκο και κασσίτερο, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη κοντά στους στάβλους μιας αρχαίας έπαυλης, βορειοδυτικά της αρχαίας Πομπηίας. Νέο αρχαιολογικό εύρημα στην Πομπηία Το σχεδόν τέλεια διατηρημένο τετράτροχο άρμα, το οποίο ήταν κατασκευασμένο από ορείχαλκο και κασσίτερο, βρέθηκε κοντά στους […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):