Γνώριζες ότι: Πότε υπολογίζουν οι επιστήμονες να βουλιάξει η Βενετία!

Τον κίνδυνο η Βενετία να βουλιάξει πριν το 2100 αν δεν υπάρξει δραστική ανάσχεση της υπερθέρμανσης του πλανήτη υπογραμμίζει έρευνα του Ιταλικού Γεωλογικού Ινστιτούτου.

scientists-calculate-sink-venice

Τον κίνδυνο η Βενετία να βουλιάξει πριν το 2100 αν δεν υπάρξει δραστική ανάσχεση της υπερθέρμανσης του πλανήτη υπογραμμίζει έρευνα του Ιταλικού Γεωλογικού Ινστιτούτου.

Yπερθέρμανση του πλανήτη

Βάσει των υπολογισμών τους οι επιστήμονες που ερευνούν τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον η υπερθέρμανση του πλανήτη, η μυστηριακή και μοναδική Βενετία θα βρίσκεται κάτω από τη στάθμη του νερού πριν το τέλος του τρέχοντος αιώνα.

Ενδεικτικό, όπως λένε, είναι ότι τα τελευταία 1000 χρόνια, η στάθμη του νερού ανέβηκε κατά μόλις 30 εκατοστά, ενώ μέχρι το 2100, υπολογίζεται ότι πρόκειται να ανέβει κατά 1,2 μ.

Όπως, δε, τονίζουν, υπάρχουν κι άλλες περιοχές στην Ιταλία που βρίσκονται σε κίνδυνο και συγκεκριμένα οι πόλεις Κατάνια, Κάλιαρι και η επαρχία του Οριστάνο.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

metamorphosis-stroller-newsfeast

Διαγωνισμός Πάρε μέρος και Κέρδισε το παιδικό καρότσι Metamorphosis Viceroy ATS

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό το καρότσι Viceroy ATS με animal print στο σχέδιο του καλύμματος, προσφορά της εταιρείας Metamorphosis για να δώσετε μοντέρνα διάθεση στις βόλτες με το παιδί σας. Διοργάνωση διαγωνισμού: Parentsbook Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 (10:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το καρότσι Viceroy ATS αρκεί να αφήσετε […]

Διαγωνισμός για να κερδίσεις προσκλήσεις για το Colour Day Festival από το Kri Kri

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό διπλές προσκλήσεις για το Colour Day Festival ! Διοργάνωση διαγωνισμού: Kri Kri (krikri.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):